Adina Vața: Despre modul în care invidia afectează relaţiile interumane

descărcare (1)

Despre modul în care invidia afectează relaţiile interumane

 

Invidia este unul dintre sentimentele ce nu ar trebui să aparţină unei persoane. Aceasta face parte din caracterul fiecăruia, dar nu îşi arată faţa decât dacă noi îi permitem. Se spune că nu e bine să simţi invidie, dar uneori se strecoară afară şi în scurt timp te cuprinde.

Continuă să citești

GELLU NAUM – unul dintre copiii teribili ai suprarealismului românesc. Prezentare, de prof. Ion Ionescu – Bucovu

descărcare
Gellu Naum (născut la București pe. 1 august 1915,  și decedat pe 29 septembrie 2001, București) eseistpoetprozator șidramaturg român, de origine aromână, este considerat cel mai important reprezentant român al curentului suprarealist și unul dintre ultimii mari reprezentanți ai acestuia pe plan european.
S-a născut la 1 august 1915 în București; a fost fiul poetului Andrei Naum, căzut în luptele de la Mărășești si al sotiei sale Maria Naum nascuta Rosa Gluck. În 1926 intră la liceul „Dimitrie Cantemir” din București, unde începe să scrie versuri în urma unui pariu. Debutează cu două poezii publicate în revista Cuvântul. Între 1933 și 1937, Gellu Naum urmează cursurile Universității din București, studiind filosofia. La 27 decembrie 1935, studentul Naum din anul III a fost percheziționat și arestat pentru că a fost surprins scriind „parole cu caracter subversiv” pe zidurile caselor din străzile Dr. Sergiu, Dr. Felix și Bd. Cuza.

Continuă să citești

Alina Gherman: 11 august – Regal teatral la Televiziunea Română

Groapa cu nisip 1

11 august – Regal teatral la Televiziunea Română

Telespectatorii TVR 2 vor putea urmări luni, 11 august, două spectacole de teatru tv

 

TVR 2 a programat luni, 11 august, pe spaţiul dedicat Teatrului Naţional de Televiziune, spectacolul cu piesa Pic-nic pe câmpul de luptă” a dramaturgului Fernando Arrabal, în regia lui Cornel Popa (de la ora 20.10). După miezul nopţii (de la ora 00.50), telespectatorii vor mai putea urmări un program special – spectacolul Groapa cu nisip” de Michał Walczak (Regia: Bocsárdi László), programat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului (12 august).

Continuă să citești

Jacqueline Susann: Valea Păpușilor. Recenzie de Mirela Teodorescu

descărcare

Jacqueline Susann, autoarea romanului “Valea Păpuşilor” este o scriitoare americană care a trecut prin experienţa vieţii artistice a anilor ’50. Romanul “Valea Păpuşilor” a apărut în anul 1969 şi a fost un bestseller. Autoarea a mai scris încă două romane, “Seducătorul”  în 1969, “O dată nu e de ajuns” în 1973,  “Dolores” în 1976, “Yargo” în 1979.

Continuă să citești