Arhive zilnice: 7 mai 2023
În brațe la Tudor Gheorghe. Proză de Adi Popescu
https://blog.revistaderecenzii.com/
Cosmin, căci el a avut onoarea de a fi eroul povestirii noastre, avea trei ani în anul 1980, când, împreună cu mama lui, a fost la un spectacol al lui Tudor Gheorghe, la Teatrul Național din Craiova.
Continuă să citești
Informații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
- Duminică, 7 mai, începând cu ora 18:30, vă invităm să fiți alături de noi pentru o seară de neuitat de Tango Românesc cu Directorul Artistic al Operei Naționale București, Daniel Magdal, într-un concert extraordinar susținut de Alexandru Burcă – la pian, în Foaierul Galben al Operei. Un eveniment memorabil care vă va purta într-o lume a pasiunii și a eleganței. Nu ratați această oportunitate unică de a experimenta frumusețea tango-ului românesc într-una dintre cele mai emblematice locații din București. Concept regizoral Alexandru Nagy, concept coregrafic: Monica Petrică, profesori School Tangotangent: Catinca Măndiță, Amalia Iscu, Daniel Măndiță, Gilbert Iscu
Informații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
* Timișoara: Evenimentele culturale ale săptămânii în organizarea instituțiilor subordonate CJ Timiș, în perioada 2 – 7 mai:
‣ Muzeul Național al Banatului
- Expoziția permanentă „Ștefan Popa Popa’s” (Bastionul Maria Theresia);
- Expoziția permanentă „Istoria militară a Banatului” (Bastionul Maria Theresia, parter);
- Expoziția temporară „PRINȚ ȘI SULTAN. Decenii de război și fronturi fluctuante la hotarele sublimei porți”, (Bastionul Maria Theresia, mansarda B1), ora 18:00
Constantin Brâncuși: Foca și alte sculpturi
Panait Istrati. Evocare de George Topârceanu
https://blog.revistaderecenzii.com/
Nu cunoaștem încă proza literară, de creație propriu-zisă, a dlui Panait Istrati, fenomenalul proletar român din Brăila, căruia Romain Rolland i-a deschis drumul celebrității în literatura apuseană. Am urmărit însă cu viu interes articolele lui din Adevărul literar. Cu tot fondul lor ideologic, adesea naiv și uneori confuz, articolele lui Istrati, prin căldura sincerității lui impresionante, atrag ca orice manifestare liberă a unui viguros temperament de scriitor. Până și vocabularul lui cam plebeian sau jemanfutismul și fudulia cu care-și narează succesul nu sunt lipsite de un oarecare farmec bonenfant, care „îl prinde””…
Continuă să citeștiIrina Margareta Nistor, florăreasă pentru o zi. Duminică, la „Vis sau realitate”, pe TVR 1. Articol de Bianca Dinescu
https://blog.revistaderecenzii.com/
Irina Margareta Nistor, florăreasă pentru o zi. Duminică, la „Vis sau realitate”, pe TVR 1
Prima „The Voice” a României este invitată de Basti Ţopescu să-şi împlinească visul din copilărie, într-un nou episod al emisiunii „Vis sau realitate” de la TVR 1, difuzat duminică, 7 mai, de la ora 16.30.
Continuă să citeștiLiceenii cuceresc scena… la „Vedeta populară”. Articol de Mihaela Berinde
https://blog.revistaderecenzii.com/
Liceenii cuceresc scena… la „Vedeta populară”
17, 18, 17, 16 şi iar 16! Sunt vârstele celor cinci concurenţi care duc mai departe frumuseţea şi unicitatea folclorului românesc. Cu emoţie, cântece de suflet şi poveşti surprinzătoare ne aşteaptă Iuliana Tudor duminică, la „Vedeta populară”. Ne bucurăm de noua ediţie a talent show-ului de folclor la TVR 1, duminică, 7 mai, ora 21.00.
Continuă să citeștiOglinda zilei
https://blog.revistaderecenzii.com/
973 – A murit împăratul german Otto I cel Mare.
1711 – S-a născut filosoful, economistul și istoricul britanic David Hume (d. 1776).
1775 – Imperiul Austriac a anexat nord-vestul Moldovei, denumind zona Bukowina.
Continuă să citeștiScrisorile de Dimitrie Anghel
https://blog.revistaderecenzii.com/
Cuvintele închid o vrajă neînchipuită în ele.
Și ei, amândoi, ca unii ce-și petrecuseră multă vreme ca să le înțeleagă taina, cumpănindu-le în balanța lor de aur, o știau aceasta. Și cum erau departe unul de altul, își scriau în fiecare zi,. Sufletele lor îngemănate își trimeteau ecouri și dragostea, neîntinată de nimicurile și mizeriile unei vieți duse la un loc, sporia cu maldărul de scrisori. În ele era tot ce era mai bun în sufletul lor.
Continuă să citești