Arhive lunare: septembrie 2023
Septembrie…
Cântul sorții lui Hyperion – Friedrich Hölderlin
https://blog.revistaderecenzii.com/
Eu cutreier a luminii înălțime
Pe afânat pământ, blagoslovite Genii!
Strălucitoare aere divine
V-ating ușor
Ca degetul artistei
Sfinte corzi.
Palatul de cleştar de Barbu Ștefănescu – Delavrancea
https://blog.revistaderecenzii.com/
Cam pe la începutul vremilor, până unde praştia minţii nu azvârle, se povesteşte, aşa, ca din scorneală, că omul era croit din alte foarfeci şi cioplit din altă bardă.
Continuă să citeștiSoldăţelul de plumb de Hans Christian Andersen
https://blog.revistaderecenzii.com/
Erau odată douăzeci şi cinci de soldaţi de plumb şi toţi erau fraţi, fiindcă fuseseră făcuţi dintr-o lingură veche. Ţineau puşca în mână şi fruntea sus. Aveau o uniformă foarte frumoasă, roşie şi albastră.
Continuă să citeștiAleodor împărat de Petre Ispirescu
https://blog.revistaderecenzii.com/
A fost odată un împărat. El ajunsese la cărunteţe, şi nu se învrednicise a avea şi el măcar un copil. Se topea d-a-n picioarele, bietul împărat, să aibă şi el, ca toţi oamenii, măcar o stârpitură de fecior, dară în deşert.
Continuă să citeștiCalendarul zilei
https://blog.revistaderecenzii.com/
1345 – Regele sârb Ștefan Dușan a ocupat orașul Serres și s-a proclamat împărat al grecilor și sârbilor, fiind încoronat la Skopje la 16 aprilie 1346.
1520 – Soliman Magnificul a fost proclamat sultan al Imperiului Otoman.
Continuă să citeștiFlori de toamnă
Timișoara: Noaptea Cercetătorilor Europeni
https://blog.revistaderecenzii.com/
‣ Timişoara: Ştiinţa, arta şi tehnologia îşi deschid porţile la Noaptea Campusului Deschis, parte din Noaptea Cercetătorilor Europeni, timişorenii urmând să redescopere ‘De ce-urile’ generaţiei noastre. Noaptea Campusului Deschis este un eveniment organizat de platforma de regenerare socială, culturală şi urbană – UPT Campus Creativ. Evenimentul este o invitaţie către publicul larg de a cunoaşte şi de a descoperi ştiinţa la intersecţie cu arta,
Continuă să citeștiInformații culturale
https://blog.revistaderecenzii.com/
* Art Safari revine în această toamnă cu o ediţie de cinci stele: o expoziţie de muzică celestă, povestea oraşului nocturn, dar şi genţi legendare purtate de staruri şi superstaruri. Noul sezon are loc în perioada 29 septembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, la Palatul Dacia-România – Str. Lipscani nr. 18-20. Art Safari devine pentru 3 luni singurul muzeu al muzicii din capitala României, printr-o expoziţie multisenzorială care marchează aniversarea a 60 de ani a Corului Madrigal. Corul Naţional de Cameră ‘Madrigal – Marin Constantin’ se mută pentru 3 luni în Palatul Dacia-România, la Art Safari. 16 spaţii vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informaţii inedite şi experienţe muzicale interactive şi senzoriale, o adevărată istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică şi societate, sunet, culoare şi miros – totul privit prin ochii şi experienţa celor 60 de ani de Madrigal
Continuă să citești