Lui Byron – Percy Bysshe Shelley

https://blog.revistaderecenzii.com/

De nu te-aș prețui îndeajuns,
Mi-ar stinge pizma orice desfătare,
Iar deznădejdea a intra pe-ascuns
În mintea care (– cum un vierme are
Și el putința de a fi o parte
Din infinit) privește cum răsar
Ca niște lumi divine, fără moarte,
Frumoasele-ți poeme. Află dar
Că nici puterea-ți de-a întrece-n zbor
Chiar culmile de alții greu urcate –
Nici faima – umbră a unui viitor
Pizmaș pe timp, – să-ntunece nu poate
Cu vreo undă de amărăciune
Stârnită de nefaimă, prețuirea
Ce ți-o aduce omul care spune:
Și viermii pot slăvi dumnezeirea.

1821
(postumă)
Traducere Petre Solomon

Sursa: https://poetii-nostri.ro/percy-bysshe-shelley-lui-byron-poezie-id-12999/

Ploaia de stele. Basm de Frații Grimm

https://blog.revistaderecenzii.com/

 Era odată o fetiţă căreia îi muriseră mama şi tata şi ea rămăsese aşa de săracă, încât nu mai avea nicio cămăruţă unde să locuiască, nici un pat unde să doarmă, în sfârşit, nimic altceva decât hainele de pe ea şi bucăţica de pâine pe care unii trecători miloşi i-o dădeau din când în când.

Poveşti de Fraţii Grimm - Ploaia de stele

        Ea era însă o fetiţă bună şi credincioasă. Şi, cum era părăsită de toată lumea, plecă, cu Dumnezeu în gând, pe câmp, la voia întâmplării. La un moment dat se întâlni cu un om sărac care-i spuse:

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Timișoara: Ornella Fusion Gallery găzduiește, între orele 18:30 – 21:30, vernisajul expoziției semnată de artista Beatrice Zervas, Hommage a BRÂNCUȘI.  Expoziția personală Hommage a BRÂNCUȘI semnată de Beatrice Zervas este curatoriată de conf.univ.dr. Corina Nani și va fi vernisată miercuri 13 septembrie și poate fi vizitată până pe 1 octombrie la Ornella Fusion Gallery, Str. Gheorghe Lazăr nr. 9, Timișoara. Program de vizitare: de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00

Continuă să citești

Zilele Europene ale Patrimoniului

https://blog.revistaderecenzii.com/

Zilele Europene ale Patrimoniului

Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate în comun de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, care a lansat acțiunea în 1985. Începând cu anul 1992, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă participanţilor din România ocazia să descopere, alături de monumente istorice, patrimoniul cultural mai puţin cunoscut care, în mod obişnuit, nu este disponibil publicului larg. Apropierea faţă de patrimoniul cultural trezește sentimentul identitar al locuitorilor, de apartenenţă la valorile ţării, ale regiunii, ale oraşului sau ale mediului rural. De asemenea, aceste activități îmbogăţesc cunoaşterea diversităţii societăţii noastre, contribuind la o mai bună înţelegere mutuală între cetăţeni.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’, organizat începând cu 1958, are loc în perioada 27 august – 24 septembrie, tema ediţiei fiind ‘Generozitate prin muzică’/’Generosity through Music’. Programul include peste 3.500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 ţări, lucrări de operă în primă audiţie şi concerte educative pentru copii. Un proiect finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, organizat de ARTEXIM, Festivalul Enescu este un eveniment desfăşurat sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României. Organizator: ARTEXIM. Co-organizator: Fundaţia ArtProduction. Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului Bucureşti. Din program:

Continuă să citești