Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”

https://blog.revistaderecenzii.com/

14 septembrie 2023

București

COMUNICAT DE PRESĂ

Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”

   În perioada 22-24 septembrie, Teatrul InDArt vă invită să pășiți în universul captivant al teatrului amator, la ediția 1.1 a Festivalului AMA-torissima!             

   Festivalul-concurs promovează actorii amatori talentați din București și școlile de teatru unde s-au format, și, în același timp, e un prilej de celebrare a artei dramatice în toată splendoarea ei.

Continuă să citești

Căsuţa din pădure de Frații Grimm

https://blog.revistaderecenzii.com/

A fost odată un tăietor de lemne tare nevoiaş, şi tăietorul ăsta trăia cu nevasta şi cele trei fetiţe ale lor într-un bordei, la marginea unui codru unde arareori călca picior de om. Şi într-o dimineaţă, înainte de-a pleca la lucru, ca de obicei, tăietorul îi spuse nevestei:

Poveşti de Fraţii Grimm - Căsuţa din pădure

        – Când s-o face de amiaz’, trimite-mi pe fata cea mare în pădure, cu merinde, că altminteri n-o să pot mântui lucrul. Şi ca nu cumva să se rătăcească, mai adăugă el, o să iau cu mine punga asta de mei şi o să presar boabele pe tot drumul.

Continuă să citești

Oglinda zilei

https://blog.revistaderecenzii.com/

786 – „Noaptea celor trei califi”: Harun al-Rashid și-a început domnia de calif abbasid după decesul fratelui său, al-Hadi. În aceeași noapte s-a născut fiul său, viitorul calif al-Ma’mun.

1321 – A murit dramaturgul italian Dante Alighieri (n. 1265).

1472 – Ștefan cel Mare s-a căsătorit cu Maria de Mangop, a doua soție a domnitorului Domnului Moldovei.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Timișoara: Asociația Copia Originală organizează un eveniment de patru zile (14 – 17 septembrie) dedicat artei video și proiecțiilor de filme, însoțit de discuții tematice, experimente sonore și de lecturi în grădina Cazărmii U din Timișoara – VideoArt Garden. Tema evenimentului este „Coatings”. Proiectul face parte din programul național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”, din programul Fundației Interart TRIADE „după Sculptură / Sculptură după”. Printre partenerii media: Radio România Cultural. Din program:

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* În fiecare toamnă, luna noiembrie este luna Festivalului SoNoRo (27 oct. – 12 nov, la București și Cluj-Napoca). Anul acesta evenimentul începe de la final de octombrie, iar conferința de presă despre tema ediției cu nr. 18 (On the Couch – o temă cu trimiteri evidente la psihologie și psihoterapie), dar și despre muzicieni și program, va avea loc la ora 11:00, la Mezanin / Palatul Universul din Str. Ion Brezoianu, nr. 24-25, ocazie cu care Răzvan Popovici, directorul executiv al Asociației Sonoro, va introduce publicul în atmosfera acestei ediții a festivalului

Continuă să citești