De 10 ani, la TVR 1. Sezonul 21 „Exclusiv în România”, din 22 octombrie. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucuresti, 20 octombrie 2023

De 10 ani, la TVR 1. Sezonul 21 „Exclusiv în România”, din 22 octombrie

Povestea observatorului de urşi de la Borzont (Harghita), premiere mondiale din Mica Romă (Blaj), Valea Doftanei şi Brebu, cu tinerii lor pasionaţi de tradiţii populare, viaţa piloţilor SMURD şi a salvamontiştilor din Măgura (Braşov), ugocenii şi oşenii din Sătmar sau tătarii şi turcii tulceni, pe toate şi pe toţi îi vom descoperi alături de Cristian Tabără şi echipa sa în noul sezon „Exlusiv în România”. Duminica, de la ora 17.00, la TVR 1. 

Continuă să citești

„Copiii spun”. Şi în această toamnă, la TVR 1. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucureşti, 20 octombrie 2023

„Copiii spun”. Şi în această toamnă, la TVR 1

Au multe de spus. E nevoie doar să li se ofere cadrul necesar pentru a se face auziţi. Din 21 octombrie, Virgil Ianţu le este partener de discuţie într-un nou sezon „Copiii spun”. În fiecare sâmbătă, de la ora 15.30, la TVR 1.

Continuă să citești

Dimineții – Friedrich Hölderlin

https://blog.revistaderecenzii.com/

De rouă strălucește iarba; mai repede
Izvorul treaz grăbește; mesteacănul se-nclină
Capul lui se leagănă în frunzele
Care foșnesc sclipind; dar înspre cenușiu

Se-ndreaptă norii înflăcărați în roșu,
Anunță o trezire fără zgomot;
Cum se ondulează mareele pe mal
Din ce în ce mai mari, mai schimbătoare.

Continuă să citești

Virgil Ianţu ne dă întâlnire în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, în noul sezon. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucuresti, 19 octombrie 2023

Confruntarea campionilor în sezonul 13 „Câştigă România!”, la TVR 1

Din 23 octombrie, Virgil Ianţu ne dă întâlnire în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, în noul sezon al concursului de cultură generală pe teme despre România. Se anunţă o bătălie a vârfurilor, a celor mai buni, dar şi a orgoliilor, pentru că doar câştigători ai ediţiilor din sezoanele anterioare sunt din nou concurenţi!

Continuă să citești

Din trecutul nostru/Mihai Viteazul de Alexandru Vlahuță

https://blog.revistaderecenzii.com/

În anul 1593 Mihai, fiul lui Pătrașcu cel Bun, e Ban al Craiovei. Oltenii îl iubesc pentru vrednicia și dreptatea lui. Bătrânii își zic oftând: „Așa domn să aibă țară…”

Domn e Alexandru cel Rău, care, neliniștit de vâlva marelui Ban, îi hotărăște pieirea. Mihai simte și pleacă la Constantinopol, unde avea sprijin pe fratele mamei lui, pe puternicul Iani Cantacuzino. Dar îl prind pe drum armășeii lui vodă și-l aduc la București, unde hainul domn îl osândește la moarte. Trecând spre locul de osândă, pe lângă Biserica Albă și fiind ceasul de liturghie, se roagă el de păzitori să-l lese o clipă înlăuntru să-și facă cea din urmă cruce, și îngăduindu-i-se aceasta, cu multă credință pășește înaintea altarului, și-ngenunchind se-nchină și făgăduiește-n cugetul lui că, dacă prin vreo minune dumnezeiască va scăpa, să ridice o mănăstire chiar pe locul acela . Minunea s-a făcut. Călăul, când să dea lovitura morții, înfiorat de liniștea măreață și de bărbăteasca frumusețe a osânditului, aruncă iataganul și fuge. Mulțimea vede un semn de sus în această întâmplare. Ea cere, strigă iertarea nevinovatului; și glasul poporului — e glasul lui Dumnezeu.

Continuă să citești