Jean-Michel Jarre e invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Bucureşti, 29 noiembrie 2023

„Acesta a fost motorul care m-a pus mereu în mișcare: să mă îndepărtez de ce făcusem până atunci, să găsesc alte căi, să-mi deturnez propriul stil…” – Jean-Michel Jarre e invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

Considerat unul dintre pionierii muzicii electronice, compozitorul și instrumentistul francez Jean-Michel Jarre vine la „Garantat 100%” duminică, 3 decembrie. O discuţie despre muzică, viaţa artistului Jean-Michel Jarre, urmărim la TVR 1, de la ora 23.00.

Se estimează că a vândut 80 de milioane de albume și discuri single. Jean-Michel Jarre este cunoscut pentru concertele în aer liber cu spectatori în număr record, cu efecte laser și artificii spectaculoase şi în care show-ul vizual profită şi pune în valoare peisajele și arhitectura din împrejurimi. În prima ediţie din decembrie a emisiunii „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu ne propune o discuţie amplă cu instrumentistul şi compozitorul francez Jean-Michel Jarre. Ambasador Oficial al iMapp Bucharest, renumitul artist internaţional Jean-Michel Jarre a fost prezent la Bucureşti în luna septembrie pentru a înmâna Marele Premiu echipei câştigătoare a competiţiei iMapp Bucharest – Winners League.

Continuă să citești

Deucalion de Alexandru Odobescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

De pe scaunul său, înălțat pe muchea înnorată a Olimpului, Zevs privi la fiii oamenilor și-i văzu pretutindeni dedați cu patimile, fără de a purta câtuși de puțin grija dreptății. În inimile lor răutatea crescuse mereu; iar, spre a îmbuna pe zei, ei închipuise un soi nou de înjunghieri și de sacrificii, care mohorâse pământul cu sânge.

Continuă să citești

Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com/

1818 – Illinois a devenit cel de-al 21-lea stat al SUA.

1860 – S-a încheiat Convenția telegrafică cu Rusia, prima convenție internațională a Principatelor Unite; a intrat în vigoare la 13 februarie 1862.

1861 – Alexandru Ioan Cuza a anunțat că „Înalta Poartă, precum și toate Puterile Garante” au recunoscut Unirea Principatelor.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Braşov: Turneul „Duelul Viorilor”, ediția a XI-a, prezintă un concert susținut de Liviu Prunaru, concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care cântă pe vioara Stradivarius Pachoud din 1694, și Gabriel Croitoru, solist concertist al Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, profesor universitar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu („Catedrala”) din 1731 (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află). La pian: Horia Mihail – ora 19:00, Sala Patria. Printre partenerii media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* De la ora 18:00, are loc spectacolul „Jack, între dragoste şi nebunie” – un musical în două acte, semnat Diego Mecchi, după romanul ‘Jack, între nebunie şi dragoste: conflictele unui criminal în serie’ bazat pe povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul – la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical ‘Ion Dacian’

Continuă să citești

La aniversară de Mihai Eminescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Narațiune originală

Ea se numea Cleopatra, iar el Gajus Iulius Caesar Octavian August. Adică ea citise un roman ș-ar fi voit să fie de douăzeci și șase de ani și nu era decât de paisprezece; el, istoria romanilor și voia să fie de patruzeci de ani. Era numai de optsprezece și umbla la școală. Cu toate acestea astăzi, în ziua sf-tului Ermil, el uitase pe Octavian August și aștepta felicitări de ziua lui. Tata i-a dat un ceasornic frumos, mama — o besectea de toaletă, sora — o pereche de papuci. Elis -nimic. Elis, adică Cleopatra, vară-sa. El se retrăsese în odaia lui, unde clasicii erau așezați pe-un scrin în religioasă regulă și neviolabilitate și se primbla cu pași mari prin casă. Era brunet și cam poetic. Avea ochi albaștri, ceea ce vrea să zică mult, și era frumos băiet. Acum stătu cu mirare înaintea oglinzii, se uita cu mirare în ochii lui proprii și părea că-i întreba ceva. „Tolla mi-a făcut-o”. Era o vreme în care, în urma unui roman spaniol, regina de astăzi a Egiptului se numea Tolla. El se numea pe atunci Bertrand… tempi passati!

Continuă să citești