Literatura la Craiova, Ediția a XII-a (Sezonul de toamnă, 21.XII.2023)

https://blog.revistaderecenzii.com/

Sursa: YouTube

Literatura la Craiova, emisiune săptămânală, moderată de către Dan Ionescu, ediția a XII-a, sezonul de toamnă (21.XII.2023).

Producător: Simona Ștefania Mușuroi.

Invitați: Viorel Mirea, laureat al Academiei Române: Premiul „Vasile Conta” pentru lucrarea Fermenții basmului românesc (Editura MJM, Craiova), și Victor Rusu.

Temele abordate:

Despre basm;

Activitate literară.

Continuă să citești

Magia Crăciunului în programele TVR 1. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Gala „Ionuț Dolănescu”

Colindăm, cântâm şi jucăm, ne lăsăm cuprinşi de atmosfera de sărbătoare, intrăm în lumea copilăriei și ne aşezăm la masa de Crăciun. Magia sărbătorilor de iarnă ne învăluie pe toţi, iar TVR 1 aduce spiritul Crăciunului în casele noastre, prin emisiuni şi ediţii speciale ale programelor sale, concerte şi spectacole de Crăciun în premieră, programe umoristice, dar şi pentru copii, filme cu tematică de Crăciun. Iată câteva dintre programele TVR 1 din perioada 22-26 decembrie (ordonate cronologic).    

Continuă să citești

Colinde, folclor, muzică clasică, religioasă, pop-rock sau lăutărească, în programele de Crăciun la TVR 3. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA. Dăruiește Românie

Colinde, folclor, muzică clasică, religioasă, pop-rock sau lăutărească, în programele de Crăciun la TVR 3

Ediţii speciale ale îndrăgitelor programe ale postului, dar şi transmisiuni directe ale slujbelor religioase, concerte şi evenimente tematice pot fi urmărite în zilele din preajma Crăciunului la TVR 3.

Continuă să citești

Prâslea-cel-Voinic și merele de aur. Basm de Petre Ispirescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

A fost odată ca niciodată; că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti; de când făcea plopșorul pere și răchita micșunele; de când se băteau urșii în coade; de când se luau de gât lupii cu mieii de se sărutau, înfrățindu-se; de când se potcovea puricele la un picior cu nouăzeci și nouă de oca de fier și s-arunca în slava cerului de ne aducea povești.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Ultimul concert din acest an prezentat de Orchestra Națională Radio este suita din opera „Ajun de Crăciun” de Nikolai Rimski-Korsakov – ora 19:00. Atmosfera fantastică a Crăciunului dintr-un sat ucrainean va fi recreată la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu. Inspirată din celebrul volum de povestiri semnat de Gogol – „Serile în cătunul de lângă Dikanka” – opera în patru acte semnată de  Nikolai Rimski-Korsakov și intitulată „Ajun de Crăciun” a avut premiera pe 10 decembrie 1895, la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg. Seara va debuta cu partitura lui Sabin Drăgoi „Colindă”, o altă evocare a spiritului sărbătorilor de iarnă. Concertul va fi, de asemenea, un prilej de a-l revedea pe cunoscutul violoncelist Răzvan Suma, care de această dată va interpreta Ceaikovski – Variațiuni pe o temă Rococo pentru violoncel și orchestră. Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, şi prin intermediul aplicaţiei Radio România, disponibilă pe dispozitive Android şi iOS

Continuă să citești

Revista „Philologica Banatica”, la ceas aniversar. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com/

Cu 15 ani în urmă, viața științifică românească și-a găsit o nouă și originală formă de exprimare prin intermediul revistei „Philologica Banatica”, al cărei director fondator și redactor-șef este Domnul Profesor universitar doctor Sergiu Drincu.

Continuă să citești