Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR 1, pe 1 ianuarie 2024. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR 1, pe 1 ianuarie 2024

Frenezia valsurilor și a polcilor familiei Strauss și a contemporanilor săi ne va bucura în prima zi a lui 2024, sub bagheta dirijorului Christian Thielemann. Cel mai mediatizat concert de muzică clasică al tuturor timpurilor este în direct la Televiziunea Română, de la ora 12.15.

Continuă să citești

Lene. Proză de Barbu Ștefănescu – Delavrancea

https://blog.revistaderecenzii.com/

Eram mai mulți în drumul-de-fer. Calea lungă, zăpușeala nesuferită și uruiala monotonă ne aromniseră pe toți; pe unul cu capul pe spate, pe altul cu capul între mâni și cu coatele pe genunchi. Al treilea moțâia; al patrulea sforăia; ș-altul se încerca să doarmă iepurește, cu ochii deșchiși.

Continuă să citești

Poza vicleană de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com/

24 Aprilie. Am primit scrisoare de la Alix. Mi-a făcut la ’nceput mare bucurie, dar scrisoarea nu-mi aducea nimica nou.

Am petrecut ziua întreagă pe canapea. Cerul s’a limpezit mai spre amiază. Soarele s’a prelins prin transparente în dungi de lumină paralele, cari s’au întins din ce în ce mai tare; apoi au început să se ’ngălbenească, și am auzit pe pietrișul curții scurgându-se șivoiul de apă al „furtunului”. Întins pe canapea, am încercat să citesc. Câtă vreme citeam, mă persecuta imaginea lui Alix. O vedeam, in rochie albă, vrând să-și dreagă pieptănătura, cu brațele ridicate în sus; lăsam cartea ca să mă gândesc doar la dânsa, dar atunci gândul se lenevea, se imobiliza fără sens, repetat, mecanic, și iar luam cartea.

Continuă să citești

„Revelion între prieteni”, la TVR INFO. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Ilinca Nazarie

În cea mai lungă noapte a anului, petrecem un „Revelion între prieteni”, la TVR INFO

Postul de ştiri al TVR a pregătit pentru prima dată un show special pentru Revelion! Telespectatorii îi vor putea vedea aşa cum nu i-au mai văzut până acum pe cei aproape 50 de prezentatori, reporteri sau corespondenți în ţară și străinătate ai Ştirilor TVR.

Continuă să citești

Gala „Omul Anului”. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Gala „Omul Anului”, mari artişti, muzică de petrecere şi veselie din plin. De Revelion, la TVR 1

Poveștile impresionante ale unor oameni simpli care au făcut fapte și gesturi extraordinare, în Gala „Omul Anului”. Scenetele umoristice interpretate de tinerii actori ai Teatrului de Comedie, dar şi momentele antologice realizate de-a lungul anilor special pentru noaptea de Revelion, cu marii actori ai comediei româneşti… Concert Elena Gheorghe şi cântece de petrecere… toate, în noaptea cea mai lungă, la TVR 1!

Continuă să citești

„Titus Munteanu. O viaţă în televiziune” – documentar în premieră şi exclusivitate la TVR 1. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

„Titus Munteanu. O viaţă în televiziune” – documentar în premieră şi exclusivitate la TVR 1

În apropierea aniversării a 67 de ani ai Televiziunii Române, urmărim povestea unui om şi a unui profesionist a cărui carieră s-a împletit cu istoria TVR şi a dezvoltării industriei de divertisment tv. Documentarul semnat de regizoarea Victoria Baltag se vede vineri, 29 decembrie, de la ora 22.30.

Continuă să citești

Cezara. Proză de Mihai Eminescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Era-ntr-o dimineață de vară. Marea și-ntindea nesfârșita-i albăstrime, soarele se ridica încet în seninătatea adânc-albastră a cerului, florile se trezeau proaspete după somnul lung al nopții, stâncile negre de rouă abureau și se făceau sure, numai p-ici pe colea cădeau din ele, lenevite de căldură, mici bucăți de nisip și piatră.

Continuă să citești