Vizita de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

M-am dus de Sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietenă, ca s-o felicit pentru onomastica unicului său fiu, Ionel Popescu, un copilaș foarte drăguț de vreo opt anișori. N-am voit să merg cu mâna goală și i-am dus băiețelului o minge foarte mare de cauciuc și foarte elastică. Atențiunea mea a făcut mare plăcere amicei mele și mai ales copilului, pe care l-am găsit îmbrăcat ca maior de roșiori în uniformă de mare ținută. După formalitățile de rigoare, am început să convorbim despre vreme, despre sorții agriculturii, — d-l Popescu tatăl este mare agricultor, — despre criză șcl. Am observat doamnei Popescu că în anul acesta nu se prea vede la plimbare, la teatru, la petreceri… Doamna mi-a răspuns că de la o vreme i se urăște chiar unei femei cu petrecerile, mai ales când are copii.

Continuă să citești

Despre întărirea sau înnoirea domnilor de Dimitrie Cantemir

https://blog.revistaderecenzii.com

Într’acest chip precum am arătat mai sus, se da Domnilor Moldovei stăpânirea de la Poarta Otomană care măcar că se vede a fi prea bună, însă atâta este de nestatornică, încât neavând ei cele mai tari legături, nici gândesc când le cade din mâini; căci cu ce chip se arată Oto­manii asupra Moldovenilor, au arătat ei îndestul de luminat, încât cu dreptate să zice pentru dânșii acest proverb: că ei nu gonesc pe epure cu câinii, ci cu carul; nici pe cal nu caută să-l amăgească cu traista deșartă.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Husasău de Tinca, jud. Bihor: Vernisajul expoziţiei de dantelă rustică, intitulată ‘CIPCA – dantela ţărănească a bunicii’, iniţiată şi coordonată de designerul vestimentar Dorin Negrău – ora 17:00, satul copilăriei designerului, Husasău de Tinca, la nr. 256, în fostul magazin sătesc. La vernisaj, expoziţia va fi prezentată de curatorii acesteia: dr. Sabina Horvath şi dr. Simona Bala, muzeografe la Secţia de Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor, şi de părintele paroh Lucian Vancea, şi va rămâne deschisă pentru vizitare în perioada 30 iulie – 14 octombrie, între orele 11:00 – 20:00.

Continuă să citești