Dintr-un catastif vechi de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

Să mă ierte confrații noștri reporteri dacă nu rămân todeuna uimit de rezultatele activității lor… Eu am cunoscut în copilăria mea, înainte de a merge la școală, pe patroana reportajului român; și iată de ce zic „patroana”.

Toate corporațiile bine organizate au câte un patron sau chiar câte doi: pianiștii au pe sf. Cecilia; vânătorii, pe sf. Hubertus; călăreții, pe sf. Gheorghe; chiriașii, pe sf. Gheorghe și pe sf. Dumitru; doftorii, pe sf. Cosma și Damian; birjarii pe sf. Ilie ș. cl.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Asociația pentru cultură și arte Arbor invită publicul la vernisarea expoziției Album de familie „Sainciuc Rusu Ciobanu”, prima expoziție care reunește în afara căminului familial creațiile de valoare sentimentală ale celei mai distinse dinastii de artiști din stânga Prutului – pictorii Valentina Rusu Ciobanu și Glebus Sainciuc și fiul lor Lică Sainciuc – ora 16:00, str. Transilvaniei nr.11, sector 1. Expoziția Album de familie „Sainciuc Rusu Ciobanu” se vernisează astăzi, 27 august 2024, într-o zi simbolică și de sărbătoare, în care Republica Moldova marchează 33 de ani de la proclamarea independenței sale de Uniunea Sovietică

Continuă să citești