Nucul de Șt. O. Iosif

https://blog.revistaderecenzii.com

Același loc iubit umbrești
Și-un colț de cer întreg cuprinzi,
Nuc falnic, strajă din povești,
Dasupra casei părintești
      Aceleași crăngi întinzi…

De veacuri fruntea nu ți-o temi,
Ții piept cînd vin furtuni năval —
O, de-ai putea să mai rechemi
La poala ta și-acele vremi
      De trai patriarhal !

Continuă să citești

Soacra Sfântului Petru de Liviu Rebreanu

https://blog.revistaderecenzii.com

Și a fost în vremea aceea când Iisus s-a pogorât din munte în Capernaum, cetate a Galileei. Și era în sinagogă, unde se adunau noroade multe și ascultau pre dânsul și se închinau lui. Iar cu dânsul erau Iacov, și Ioan, și Andrei, fratele lui Simon Petru, iară Simon Petru nu era. Și Iisus se mâhnea în inima sa că Simon Petru nu era.

Și după ce au învățat Iisus pre iudei, au ieșit din sinagogă și s-au îndreptat către casa lui Simon Petru și a lui Andrei în carele ședea și el.

Continuă să citești

Moromeții (16) de Marin Preda

https://blog.revistaderecenzii.com

XVI

Spre ziuă ploaia îl trezise și pe Birică din somn și nici el nu mai putuse să adoarmă.

După ce ploaia se opri, Birică se dădu jos de pe prispă și scoase caii din grajd. Deșteptat de tropăitul lor, Birică-tatăl ridică mirat capul de pe căpătâi și îl întrebă pe fecior ce i-a venit, unde se duce cu caii cu noaptea în cap?

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește de la ora 17:00, în livada Casei Memoriale „Tudor Arghezi-Mărțişor” din strada Mărțișor nr. 26, evenimentul „Play” Concert dedicat copiilor. Evenimentul face parte din cadrul proiectului „PIANO EXPRESS. Locuri ale memoriei”, creat de pianista Adriana Toacsen, organizat de Asociația Ideilagram și co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB și Administrația Fondului Cultural Național

Continuă să citești