Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com

Fuga lui Carol Robert de la Posada, tablou de Molnár József (1855)
1330 – Bătălia de la Posada: Oastea lui Basarab I a atacat armata ungară condusă de regele Carol Robert de Anjou, care se retrăgea spre Transilvania

1799 – Revoluția franceză: Directoratul a fost înlăturat și înlocuit cu Consulatul.

1818 – S-a născut scriitorul rus Ivan Turghenev, autorul romanului „Părinţi și copii” (d. 1883)

Continuă să citești

Cum am devenit huligan de Mihail Sebastian

https://blog.revistaderecenzii.com

Când m-am întors, în 1931, de la Paris, unde mă trimisese el să studiez, primul lucru pe care i l-am spus profesorului a fost acesta: „scriu o carte evreiască”.

Vestea nu l-a surprins. Nu suportasem niciodată nici o umbră de echivoc asupra calității mele de evreu. Nae Ionescu o știa prea bine, el, care detesta orice compromis și, îndeosebi, pe acesta.

Continuă să citești

Cenaclul „Artă și comunicare” Ploiești, dublă lansare de carte și revistă. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com

Miercuri, 6 noiembrie 2024, ora 17, în Sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” Ploiești, s-a desfășurat activitatea culturală „Sensul vieții”, organizată de Cenaclul „Artă și comunicare” Ploiești, fondator Emilia Petrescu, coordonator Iulia Dragomir.

            În cadrul acesteia au fost lansate cartea „Prințesa Cireșica, păstrătoarea adevărului” (o poveste despre adevăr, cinste, corectitudine, versus minciună, înșelătorie, furt), publicată recent la Editura Propeller, autor Emilia Petrescu și revista „Artă și comunicare”, nr.12/2024, redactor-șef – Emilia  Petrescu, secretar general de redacție – Iulia Dragomir. 

Continuă să citești