Acad. Victor Voicu, prof.univ.dr. Maria Dorobanțu: Lansarea lucrării „Hypertension and Heart Failure“. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com

Academia Română, prin Secția de științe medicale, organizează miercuri, 24 aprilie 2024, lansarea volumului Hypertension and Heart Failure. Epidemiology, Mechanisms and Treatment, ediția a II-a, apărut la Editura Springer. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române, începând cu ora 11.
 
Moderator: acad. Victor Voicu, președintele Secției de științe medicale
Alocuțiuni: prof.univ.dr. Cezar Macarie și prof.univ.dr. Dan Dominic Ionescu
Concluzii: prof.univ.dr. Maria Dorobanțu, membru corespondent al Academiei Române
Cea de-a II-a ediție a lucrării „Hipertensiunea și insuficiența cardiacă. Epidemiologie, mecanisme și tratament“ (Hypertension and Heart Failure. Epidemiology, Mechanisms and Treatment) apare sub egida Societății Europene de Hipertensiune și este publicată, ca și prima ediție, la prestigioasa editură Springer.
 
Doi dintre cei cinci editori sunt cunoscuți profesori și medici de specialitate români: academician Victor Voicu, președintele Secției de științe medicale a Academiei Române, și profesor doctor Maria Dorobanțu, membru corespondent al Academiei Române și membru al Academiei Medicale din Franța.
 Editori: 
Maria Dorobanțu |  Victor Voicu | Guido Grassi | Enrico Agabiti-Rosei |Giuseppe Mancia
Lucrarea oferă noi perspective asupra mecanismelor intime de tranziție de la hipertensiune arterială la insuficiență cardiacă, precum și noi recomandări pentru practica medicală în prevenirea și tratarea insuficienței cardiace la populația hipertensivă.
 
Considerată o problemă de sănătate publică în creștere, întrucât afectează 20-50% din populația adultă din țările dezvoltate, insuficiența cardiacă, o consecință a efectelor hipertensiunii asupra inimii, a devenit o preocupare constantă pentru comunitatea științifică internațională, vizând dezvoltarea unor strategii mai bune în screening-ul, diagnosticarea și tratarea hipertensiunii arteriale și a efectelor ei nocive. Domeniul se află în continuă schimbare, fiind adăugate în mod constant noi informații importante.
 
O parte a cărții este dedicată diagnosticului și cuprinde un capitol despre noi perspective în imagistica multimodală și un capitol special despre disfuncția diastolică. Complicațiile aritmice ale cardiopatiei hipertensive sunt discutate în două capitole despre fibrilația atrială și respectiv aritmiile ventriculare.
 
În această a doua ediție a volumului sunt disponibile inclusiv capitole privind hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă în populații speciale, cum ar fi pacienții bolnavi de cancer, pacienții tineri sau pacienții care au fost infectați cu virusul SARS-CoV2.
 
Cartea se adresează clinicienilor, dar și cercetătorilor care doresc să fie la curent cu noile evoluții în domeniul hipertensiunii și al insuficienței cardiace.
 
Prima ediție a volumului a apărut în 2019 și a fost lansată tot în Aula Academiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *