Andy Szekely: Comunică, Influenţează, Convinge! Recenzie, de Mirela Teodorescu

descărcare

“Orice tehnologie suficient de avansată este confundata cu magia.”

Arthur C. Clark

Andy Szekely -este antreprenor, autor și speaker profesionist cu o experiență de peste 15 ani în educația oamenilor maturi.

A publicat cărți, a produs  CD-uri și DVD-uri pentru educația adulților și editează un newsletter on-line cu peste 25000 de abonați. Ca vorbitor public și trainer a lucrat cu peste 50 de companii în 5 țări Europene și a susținut prezentări demonstrative în SUA, Canada și China.

Andy Szekely este primul autor român al unui program de trainining de tip franciza, prin care instruieşte traineri care prezintă programul de tehnici de vânzare.

Ultima sa carte, lansată în luna noiembrie,  în mai multe oraşe, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Bacău, Suceava, Arad, Timişoara, ne oferă o culegere de abilităţi, axiome, legi nescrise ale persuasiunii.

„Eu le numesc momente magice, pentru că efectul produs atunci cand faci CE e necesar la momentul oportun, este asemănător cu magia. În persuasiune, aceste momente magice se referă la a şti ce comportamente simple sunt necesare, în momentele cheie ale influenţării unui interlocutor” spune autorul în Introducere.

Teoria persuasiunii contribuie la definirea identităţii, ceea ce ca indivizi avem mai de preţ. „În preţul identităţii intră deci întotdeauna creditarea persuasiunii. Acceptăm persuasiunea, ca de altfel orice formă şi instituţie de influenţă, prin intermediul unui limbaj social dublu articulat: ca autoreproducere a relaţiilor sociale şi ca autoconstrucţie a identităţii personale” (Ştefan Vlăduţescu – Concepte şi noţiuni de comunicare şi teoria mesajului, 2009, p.187).

 

Prin cartea „Comunică, Influenţează, Convinge!”, auorul ne prezintă şi ne introduce în lumea practică a persuasiunii.

Persuasiunea este procesul prin care îl asişti pe interlocutor să ajungă la concluzii care se suprapun cu aşteptările tale, cu beneficii mutuale, pe termen lung.  Pentru  a definitiva acest proces ai nevoie de metode, principii, norme, reguli, abilităţi. Fiecare element este prezentat meticulos în carte, cu exemple din experienţa practică de bun comunicator a autorului.

În partea a doua a cărţii, se prezintă abilităţile necesare unui maestru al persuasiunii: anticiparea, acuitatea, armonizarea, argumentarea, analiza, amplificarea (cei 6A ai abilităţilor de persuasiune), clasificate pe termen lung, în timp real, interferate.

Fiecare abilitate are secretul ei şi puterea ei de convingere într-o anumita situaţie şi context. Autorul le descrie şi le susţine cu exemple practice aplicabile de fiecare dintre cititori.

Persuasiunea este un proces structurat, motivat, elaborat pe baza unor principii de management de tipul 5W şi 1H (cine, de ce, ce, unde, când, cum). Fiecare element folosit într-un moment, pregăteşte folosirea următorului element singur sau în combinaţie cu altul, astfel încât să obţinem de fiecare dată efectul, rezultatul dorit.

În partea a treia a cărţii sunt prezentate momentele cheie ale persuasiunii: prima impresie, credibilizarea instantanee, ghidarea spre rezultat, recadrarea semnificaţiei, închiderea persuasivă, recomandările spontane. Fiecare dintre aceste momente trebuie pregătit pentru a avea succes. Autorul prezintă amănunţit pregătirea acestor momente, ce trebuie să faci, cum să te comporţi, ce să spui dar şi ce nu trebuie să faci, cum să te corectezi.

Cartea cuprinde scheme logice ale procesului de persuasiune, sugestive pentru o descriere cât mai eficienta şi clară a derulării acţiunilor şi evenimentelor.

Obiectivele cărţii sunt: să-ţi ofere o trusă de scule completă cu tot ce ai nevoie să ştii să ai succes în vânzări, negocieri, managementul echipelor, comunicare socială şi chiar relaţii de familie; să te incite să-ţi doreşti să aprofundezi acest domeniu – care este de fapt abilitatea nr.1 a liderilor.

Cele 96 de idei şi strategii de influenţare cu integritate prezente în carte au fost atent selectate şi aşezate de autor într-un sistem complet de învăţare a artei şi ştiinţei persuasiunii.

Nimic nu este pus la întâmplare. Totul are sens şi scop, ceea ce transformă cartea de faţă într-un instrument puternic şi complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *