Astăzi, o privire din culise a Galei Premiilor UCIN 2014 – making of la TVR2

Despre pasiune și film într-un scurt documentar „Gala Premiilor UCIN 2014(making of)”

Luni, 21 septembrie, ora 17 :20 la TVR 2

 

 

„Un film bun se face cu o citire originală a realității, adică un punct de vedere personal. Arta trebuie să tindă către simplitate, către simplitate și măreție. Să prindă omul, să îl întoarcă pe toate părțile, dar cel care vede filmul să fie fericit.” mărturisește Ion Truică, laureat, la peste 80 de ani, al premiului UCIN pentru animație, pentru scurt-metrajul „Obeliscul”.

 

Premiile Uniunii Cineaștilor răsplătesc, anual, breasla profesioniștilor de film și televiziune. Vă invităm astăzi, la TVR 2, să urmăriți o scurtă incursiune, realizată de Casa de Producție a TVR, în gândurile și pasiunile celor premiați pentru filmele anului 2014, între care regizorul Nae Caranfil, animatorul Ion Truică sau compozitorul Paul Ilea.

 

„Au fost personalități accentuate în acest juriu. A fost greu. Am avut dezbateri furtunoase. Dar cred că până la urmă, am ajuns la cele mai corecte soluții.” Spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu, președintele juriului care a reunit personalități proeminente din lumea teatrului și a televiziunii, cum ar fi criticul de teatru Marina Constantinescu, actriţa Margareta Pâslaru, actriţa Ana Ularu sau prof.univ.dr. Laurenţiu Damian – preşedintele Uniunii Cineaştilor din România.

 

Lista completă a premiilor, pe www.ucin.ro (http://www.ucin.ro/premiileucin2014.html).

 

„Gala Premiilor UCIN 2014 (making of)” poate fi urmărită astăzi, la TVR 2 la ora 17.20 și în reluare vineri 25 septembrie, ora 16.00, și pe TVR HD, tot astăzi, ora 19.40.

 

Gala Premiilor UCIN 2014 (making of)

Imaginea :Cristian Glodeala, George Fustanela; Montaj: Ionut Andrei; Redactor : Ada-Maria Ichim; Producători : Cecilia Melinescu, Liliana Chitescu Realizator : Iulian Foişor

 

Fotografii: http://www.ucin.ro/galeriefoto_premiile_ucin2014.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.