EDIŢIA A DOUA A FESTIVALULUI-CONCURS NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARĂ “BOGDANIA”

Ediţia a doua a Festivalului-Concurs Naţional de Creaţie Literară “BOGDANIA”

Parteneri culturali: Revista de creaţie şi cultură “Bogdania” şi Revista universală de creaţie şi atitudine culturală ”Armonii Culturale”.
Participanţi – Autori care nu au volume tipărite şi care nu au fost deja antologaţi ori care sunt membri ai uniunilor de creaţie. Ne-am propus să descoperim, sprijinim şi să promovăm noi şi autentice talente din rândul  elevilor şi tinerilor până la 30 ani.
Secţiunile concursului: poezie, proză scurtă şi eseu. Textele trebuie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct, spaţiere un rând, cu diacritice şi să nu depăşească 10 pagini A4 pentru fiecare gen literar.
Trimiterea creaţiilor – în perioada: 01.03.-01.06.2013 la adresele:
a)-E-mail: [email protected], cu menţiunea ”Pentru concurs”, însoţite de un scurt cv(max.1/2 pag.A4) şi o fotografie recent(jpg). CV-ul trebuie să conţină următoarele date: data şi locul naşterii, telefon, e-mail şi adresa poştală de corespondenţă (adresa de domiciliu).
b)-Poştă: Asociaţia Cultural-Umanitară ”BOGDANIA”, FOCŞANI, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 620065, cu menţiunea „Pentru concurs” în câte 2 exemplare. Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe un plic închis, cuprinzând date despre autor (nume, prenume, data naşterii, profesia, adresa, telefonul, precum şi o scurtă prezentare a activităţii literare).
Textele trimise după data de 01.06.2012 (data poştei) nu vor fi luate în considerare, de asemenea cele care nu sunt dactilografiate corespunzător.
Selectarea textelor – se va face de către un juriu format din 3-4 scriitori consacraţi, pentru fiecare secţiune de concurs. În urma evaluării fiecărei creaţii se va stabili în mod corect şi obiectiv, pe bază de note, concurenţii câştigători pe secţiuni.
Textele valoroase vor fi publicate în reviste de literatură şi cultură şi în vol. I al Antologiei literare “Bogdania”, în curs de realizare.  Festivalul-Concurs Naţional de Creaţie „Bogdania” se va încheia cu Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală ce va fi anunţat public. Se vor acorda diplome, premii şi trofeul ”Bogdania” pentru cel mai valoros concurent.
Relaţii suplimentare
Ing. Ionel Marin
tel. 0752862369,
tel. 0237627311,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *