Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Festivalul Internațional Vara Magică se desfășoară din 3 iulie, până pe 21 august, miercurea, la Ateneul Român din București. Printre partenerii media: Radio România Muzical, Radio România Cultural. Din programul zilei:

  • ora 19:30 – Ansamblul Violoncellissimo sub conducerea muzicală a lui Marin Cazacu, într-un program spectaculos, eclectic, de la baroc la rock, de la clasic la muzică de film, cu lucrări de Albinoni, Handel, Dimitrescu, Piazzolla, Villa Lobos, Ramin Djawadi, Saint Saens/Sinaci, Freddie Mercury/Teodorescu/Tudor

* Câmpulung Muscel: Turneul Internaţional Stradivarius 2024, denumit ‘Metamorfoze’ se desfăşoară în perioada 25 iunie – 16 iulie, cu un număr de 18 concerte, în catedrale Romano-Catolice, Greco-Catolice, Lutherane şi Reformate sau spaţii inedite, din care 16 localităţi urbane şi rurale din România şi două concerte în Bucureşti. Este pentru al 17-lea an în care violonistul Alexandru Tomescu pleacă, împreună cu vioară Stradivarius, într-o călătorie prin 18 locuri şi locaţii din România, urban şi rural, pentru a oferi un nou regal muzical: anul acesta este dedicat celor şase suite transcripţie pentru vioară solo, de Johann Sebastian Bach, prezentate într-un spectacol de light design, special conceput de regizorul Sergiu Ardelean. Printre partenerii instituţionali și media: Radio România. Din program:

  • În data de 10 iulie, concertul va avea loc la Catedrala Romano-Catolică Sf. Iacob, de la ora 19:30

Sursa: https://www.rador.ro/2024/07/10/calendarul-evenimentelor-10-iulie-selectiuni-9/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *