Marți, TVR 2 difuzează primele două ediții din ciclul „TVR 60” (de la ora 15.00 şi 20.00)

dumitru-morosanu-alexandra-cepraga-daniela-zeca-bogdan-murgescu

TVR 2 dă startul seriei de programe din ciclul „TVR 60”

De marţi, 18 octombrie, de la ora 15.00 şi 20.00

Televiziunea Română împlineşte anul acesta şase decenii de la înfiinţare, aniversare ce va fi marcată printr-o serie de emisiuni şi programe aniversare, difuzate sub genericul TVR 60″.

Astfel că marţi, de la ora 15.00 (ca o excepţie de la regulă), urmăriţi TVR 60Povestea minorităţilor din România . Primele două ediţii – realizate, prezentate şi produse de Diana Deleanu – vor aduce informaţii despre personaje, locuri şi istorii mai puţin cunoscute ale minorităţilor etnice din Romania. Polonezii din Maramureş, ucrainenii din Timiş, slovacii din Bihor, germanii din Orşova, italienii din Vâlcea şi Timişoara şi cehii din Eibenthal vorbesc la TVR 2 despre povestea fiecărei etnii în parte şi despre toleranţă şi buna întelegere cu românii.

Tot marţi, 18 octombrie, de la ora 20.00, vă invităm la O istorie polemică şi sentimentalădespre lucrurile pentru care Televiziunea Română este unică. Amfitrioana emisiunii, Daniela Zeca-Buzura, ajutată de invitatul permanent al emisiunii, prof. univ. dr. Bogdan Murgescu – istoric, vor merge pe urmele celor mai importante momente de-a lungul celor 6 decenii de existenţă ale TVR. Prima ediţie se concentrează pe perioada anilor 1956-1976, invitaţi în platou fiind doi dintre cei mai redutabili realizatori de televiziune:Dumitru Moroşanu şi Alexandra Cepraga.

diana-deleanu-si-joseph-czerwenka

La sfârşitul acestui an, Televiziunea Română împlineşte şase decenii de existenţă – perioadă în care prima televiziune a românilor a fost oglinda cea mai fidelă a dezvoltării societăţii noastre, a lansat personalităţi, a creat modele, a marcat momente care au făcut istorie în România. Spre deosebire de alte posturi apărute după 1989, Televiziunea Română a fost nu numai un furnizor de programe tv, ci a fost o şcoală de televiziune pentru generaţii de specialişti, este cel mai obiectiv martor al istoriei acestor ani prin materialele sale de Arhivă şi continuă să fie garantul programelor şi al informaţiilor credibile, decente, relevante. Cu o parte a oamenilor de televiziune care au făcut istorie în TVR, a evenimentelor marcante, a povestirilor, întâlni din această săptămână, la TVR 2, în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 20.00.

echipa-filmare-povestea-minoritatilor-din-romania-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.