Mihaela Berinde: Accesul la un sens mai profund al lumii, cu Andrei Şerban. Sezon nou „Cooltura”, la TVR 1

https://blog.revistaderecenzii.com/

Mirela Nagâț

Accesul la un sens mai profund al lumii, cu Andrei Şerban. Sezon nou „Cooltura”, la TVR 1

„O discuție mai puțin despre teatru și mai mult despre viață”, în prima ediţie „Cooltura” din 2022, propune jurnalista Mirela Nagâţ, care ne dă întâlnire cu regizorul Andrei Şerban la TVR 1, vineri, 21 ianuarie, de la ora 17.00. 

Binecunoscutul regizor Andrei Șerban este invitatul Mirelei Nagâț în deschiderea noului sezon al emisiunii „Cooltura”, de la TVR 1. Interviul, filmat la Opera Naţională din Bucureşti, va putea fi urmărit la TVR 1 vineri, 21 ianuarie, de la ora 17.00.

Stabilit de ani buni în America, Andrei Şerban a revenit în România pentru a readuce, la Opera din București, ,,Lucia di Lammermoor” și pentru a pune în scenă un nou spectacol la Teatrul Maghiar din Cluj. După succesul versiunilor cu ,,Lucia di Lammermoor” la Opera din Chicago şi la Opéra Bastille din Paris, Andrei Şerban a revenit cu lucrarea compusă de Gaetano Donizetti la Opera Naţională Bucureşti, primele spectacole având loc pe 12 şi 13 ianuarie. De altfel, „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Şerban, reprezintă primul eveniment al anului pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

În fața camerei de filmat a echipei TVR, regizorul a mărturisit că a folosit acești ani de pandemie pentru o introspecție care a luat forma unei cărți de portrete și amintiri. Volumul a fost recent publicat sub titlul ,,Niciodată singur”.

Grație unei burse, Andrei Șerban a reușit să plece din România comunistă în anii ‘70. A urmat o carieră marcată de întâlniri providențiale cu mari creatori de teatru precum Ellen Stewart, Peter Brook, Grotowski, Lev Dodin. „Despre aceștia, dar și despre alte figuri celebre pe care le-a întâlnit povestește Andrei Șerban la Cooltura. O discuție mai puțin despre teatru și mai mult despre viață, pentru că firul roșu al căutărilor regizorului, după cum declară el însuși, a fost accesul la un sens mai profund al lumii”, ne dezvăluie realizatoarea interviului şi prezentatoarea emisiunii „Cooltura”, Mirela Nagâţ.

Emisiunea „Cooltura” a fost lansată în grila TVR 1 în anul 2015 și, de-a lungul anilor, Mirela Nagâț ne-a prezentat oameni remarcabili și evenimente excepționale din lumea artelor, cinematografiei, muzicii, literaturii etc. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, vineri, de la ora 17.00.

P.S. La filmarea interviului pentru „Cooltura” a asistat şi un superb Doodle jucăuş, câinele american al regizorului, aflat şi el în vizită în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.