Chris Hadfield: An Astronaut’s Guide to Life on Earth. Recenzie, de Milena Munteanu

descărcare

Aventura lui Chris Hadfield, primul astronaut Canadian ce a păşit în spațiu, este una trăită la dimensiuni cosmice. Cartea lui, “An Astronaut’s Guide to Life on Earth”,  îmi fusese recomandată, nu ştiu dacă din mândrie Canadiană, sau din dragoste pentru descoperire. Poate din amândouă.

Continuă să citești

Alina Gherman: TVR susţine Campania „Artiştii pentru Artişti” prin difuzarea piesei „Şcoala nevestelor” de Moliere

SCOALA NEVESTELOR1

TVR susţine Campania „Artiştii pentru Artişti”

prin difuzarea piesei „Şcoala nevestelor” de Moliere

 

 

Televiziunea Română şi Casa de Producţie TVR sunt parteneri ai campaniei „Artiştii pentru Artişti”, susţinând acest demers prin difuzarea pe canalele TVR a spectacolului „Şcoala nevestelor” de Moliere (regia Cristian Juncu), o producţie a Teatrului Naţional Târgu-Mureş,Compania „Liviu Rebreanu”.

Continuă să citești

Mariana Rusen: „Duminica filmului românesc” dedicată, în această săptămână, actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

semnul sarpelui

Duminica filmului românesc” dedicată, în această săptămână,

actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

 

În 30 martie, TVR 2 aduce două dintre filmele în care acesta a jucat: „Dreptate în lanţuri” (de la 14.10) şi Semnul şarpelui” (de la 20.10)

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre producţiile cinematografice în care Ovidiu Iuliu Moldovan a interpretat roluri memorabile. Este vorba de dramele: „Dreptate în lanţuri” şi „Semnul şarpelui”

Continuă să citești

Concursul National ‘Ion Creanga’ de creatie literara

Bojdeuca Ion Creanga

Concursul National ‘Ion Creanga’ de creatie literara – POVESTI da unda verde inscrierilor

Bojdeuca Ion Creanga
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi
 Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, organizează cea de-a XXII-a ediție a Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, ediție care va avea loc în  perioada 12-13 aprilie 2014, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca din Țicău).

Alina Gherman: Filmul Festivalului Naţional de Teatru – ediţia 2013, în fiecare miercuri, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro

Marius Florea Vizante

Filmul Festivalului Naţional de Teatru – ediţia 2013, în fiecare miercuri,

la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro au programat spre difuzare un film dedicat Festivalului Naţional de Teatru – ediţia 2013, care s-a desfăşurat în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie 2013. Seria dedicată acestui eveniment de anvergură, prezent anual în peisajul cultural românesc, este prezentată de Marius Florea Vizante, iar scenariul şi regia acestei producţii sunt semnate de Dominic Dembinski. Seria va fi difuzată în şase episoade, programate în ultima săptămâna din luna martie şi, respectiv, în fiecare zi de miercuri din luna aprilie.

Continuă să citești

Mariana Rusen: “Un an din viaţă” – unul dintre filmele cu cele mai bune recenzii din partea criticilor

Un an din viata 

“Un an din viaţă” – unul dintre filmele cu cele mai bune recenzii din partea criticilor

 

La Filmul de artă”de la TVR 2, luni, 24 martie, de la ora 23.10

În această săptămână TVR 2 a programat o producţie cinematografică cu ceva mai puţine trofee în palmares, dar care reuşeşte, în mod surprinzător, să întrunească aprecieri extrem de pozitive din partea criticilor de specialitate.

Continuă să citești

Iulian Popescu: Succesul vine pe corabie. Cronică, de Dan Ionescu

iulian popescu

Iulian Popescu, Un gorjean pe corabia lui Columb (Roman) Editura Sitech, Craiova, 2013, 268 p. Preț neprecizat.

Iulian Popescu este o somitate în domeniul tehnic. A publicat articole o sumedenie, peste tot în lume. O carte de exemplu tratează invențiile țăranilor, de la moară la ferestrăul acționat de forța apei (deplasând un „cioc”, lama se ajustează pe grosimea trunchiului de copac). Sunt convins că și-a dorit ca el însuși să poată pune mâna pe ele și să le manevreze îndelung. Cum lucrul nu a fost posibil pe deplin în realitate, adică nu a depins supraviețuirea-i de ele, l-a aplicat în acest excelent roman. Personajul, după cum se deduce din titlu, pleacă dintr-un sat gorjean și ajunge pe corabia lui Columb. În discuția cu autorul am pus întrebarea dacă ar fi fost posibil ca pe vasul celebrului explorator, să fi tras de vele un român. Răspunsul a fost afirmativ. Și pentru a da o carte reușită, cum este cea de față, autorul trebuie să creadă în ideile de la care a pornit.

Continuă să citești