DEZVOLTAREA INTELIGENŢEI EMOŢIONALE, de Mircea Florian Ruicu

descărcare

DEZVOLTAREA INTELIGENŢEI EMOŢIONALE

Prof. consilier C.T.A.M. “C Brâncuşi” Craiova, Mircea Florian Ruicu

 

         Specialiştii au arătat în nenumărate rânduri, mai ales în ultimele decenii, că o inteligenţă emoţională poate atrage după sine o dezvoltare personal şi reprezintă cheia succesului în viaţă pentru individual uman. Deşi pare dificil la prima vedere, de noi depinde să ne cultivăm inteligenţa emoţională şi avem şi resursele pentru a întreprinde acest lucru. Cu cât ne vom cunoaşte mai bine propria inteligenţă emoţională, cu atât ne vom putea cunoaşte mai bine pe noi înşine, ceea ce reprezintă garanţia unor bune relaţii cu ceilalţi din jur. Autocunoaşterea şi contactul cu noi înşine din perspective dezvoltării emoţionale presupun următoarele imperative:

  • Cunoaşte-ţi propriile emoţii – identifică-le, denumeşte-le, trăieşte-le, acceptă-le aşa cum sunt!

Continuă să citești

Roxana Petraru: Noul număr TIMPUL

TIMPUL EDITIE ONLINE NOUL NUMAR

A sosit TIMPUL!

Vă recomandăm noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL, nr. 198,

din septembrie 2015.

 

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii septembrie 2015. Nr. 198 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

Continuă să citești

Joaca de-a timpul cu TREI SURORI de Cehov la TVR 2

treisurori4-1413724688

O nouă montare Cehov, „Trei surori” în regia lui Dominic Dembinski

Luni, 26 septembrie, ora 19 :10 la TVR 2 și TVR HD

„La Moscova! La Moscova!” este strigătul-leitmotiv al celor trei surori, eroinele dramei cehoviene, puse în scenă de regizorul Dominic Dembinski, la Teatrul din Constanța. Casa de producție a TVR, a preluat în platou, cu ocazia aniversării a 155 ani de la nașterea  lui A. P. Cehov, această montare modernă, care transformă casa din gubernia uitată de lume, într-o casă a păpușilor, unde timpul se dilată pentru a îngloba istoria de început de secol XX, cu a sa Marea Revoluție Socialistă din Octombrie cu tot.

  Continuă să citești

Prof. consilier şcolar, Mircea Florian RUICU: ÎNVĂŢAREA ŞI INSTRUIREA PROGRAMATĂ

descărcare

ÎNVĂŢAREA ŞI INSTRUIREA PROGRAMATĂ

  • material informativ –

                Motto: Capacitatea de a învăţa, atat a omului cat si a animalului este una dintre cele mai remarcabile acte naturale, alături de reproducere si ereditate” (R. Woodworth, D. Marquis, 1965)

Învăţarea – o activitate atât de complexă şi importanţă pentru evoluţia societăţii presupune căutarea unor răspunsuri pertinente la o serie de întrebări, precum:

  1. Ce este învăţarea (care sunt notele sale definitorii)?
  2. Ce anume se învaţă?
  3. Cum învaţă individul? (ce moduri, forme şi tipuri îmbracă ea?);
  4. Care sunt mecanismele învăţării?

Continuă să citești

Astăzi, o privire din culise a Galei Premiilor UCIN 2014 – making of la TVR2

Despre pasiune și film într-un scurt documentar „Gala Premiilor UCIN 2014(making of)”

Luni, 21 septembrie, ora 17 :20 la TVR 2

 

 

„Un film bun se face cu o citire originală a realității, adică un punct de vedere personal. Arta trebuie să tindă către simplitate, către simplitate și măreție. Să prindă omul, să îl întoarcă pe toate părțile, dar cel care vede filmul să fie fericit.” mărturisește Ion Truică, laureat, la peste 80 de ani, al premiului UCIN pentru animație, pentru scurt-metrajul „Obeliscul”.

  Continuă să citești

Horațiu Mălăele în rolul care i-a adus premiul UNITER pentru cel mai bun actor

UNDE I REVOLVERUL Malaele

Horațiu Mălăele, într-un rol care i-a adus premiul UNITER pentru cel mai bun actor – „Unde-i revolverul ?” de Görgey Gábor

Luni, 21 septembrie, ora 20 :10 la TVR 2

 

 

„M-am născut atipic şi vreau să-mi păstrez acest statut” spune Horațiu Mălăele, care și-a pus amprenta pe fiecare rol prin care a trecut. „Unde-i revolverul ?” de Görgey Gábor este o satiră politică scrisă în 1966 și care i-a adus actorului, pentru interpretarea personajului K. Müller, premiul UNITER pentru Cel mai Bun Actor în 1998, în montarea de la Teatrul Nottara. Reluând partitura, alături de trupa Teatrului Național din Craiova și în regia artistică a lui Mircea Cornișteanu, spectacolul obține, în varianta TV, Premiul UNITER pentru Teatru TV în 2010.

Continuă să citești

Prof. consilier Mircea Florian Ruicu: RAPORT DE CERCETARE – TRAFICUL DE FIINŢE UMANE

images

RAPORT DE CERCETARE – TRAFICUL DE FIINŢE UMANE

Prof. consilier Mircea Florian Ruicu

 

În perioada 08.11.2010 – 12.11.2010, la nivelul claselor a IX-a, s-a efectuat o cercetare sociologică privind percepţia asupra prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane. Chestionarul s-a aplicat pe un eşantion preferenţial de 25 de elevi, în vârstă de 15-16 ani, din care 72% au fost fete şi 28% băieţi.

Cu privire la natura traficului de fiinţe umane, respondenţii au afirmat:

Continuă să citești