Începe a treia stagiune Teatru în TVR (vineri, 26 iulie, ora 20.30, la Grădina Moliére)

Bucuresti, 24 iulie 2019 

Începe a treia stagiune Teatru în TVR

Un spectacol intens, cât o poveste de viaţă, într-o singură oră – aceasta este prima reprezentaţie din cea de-a treia stagiuneTeatru în TVR, spectacol pe care vă invităm să îl vedeţi la Grădina Moliére vineri, 26 iulie, de la ora 20.30.

Continuă să citești

Mitul, istorie adevărată, de Cristian Gănescu

Pentru a putea pătrunde în edificiul spiritualităţii iniţiaţilor, înţelepţilor şi specialiştilor conectării din antichitatea egipteană nu se poate începe decât cu începutul, adică cu înţelegerea formei celei mai elaborate prin care a avut loc transmiterea concepţiei spiritualist-ezoterice la vechii egipteni: mitul.

Continuă să citești

A treia stagiune „Teatru în TVR”, din 26 iulie

A treia stagiune „Teatru în TVR”, din 26 iulie

·         Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, lansează cea de-a treia ediţie a programului „Teatru în TVR”

·         Ne face plăcere să vă invităm, din nou, la spectacole în aer liber „la noi acasă”.

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie – aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se vor juca6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină înGrădina Molière, în perioada 26 iulie – 14 septembrie.

Continuă să citești

Monica Larisa Manafu: Între două lumi. Recenzie*, de Dan Ionescu

*Recenzie apărută în revista „Ramuri”, Nr. 7 / 2019

Între două lumi (Editura Contrafort, Craiova, 2019), de Monica Larisa Manafu evocă, după cum susține și titlul, două lumi, autoarea situându-se la mijloc: una a celor care au fost, alta a celor care vin. Tensiunile trăite de eul narativ sunt incomensurabile, iar pentru a le face față, le transferă în scriitură. Bine ancorată în realitate, prozatoarea descrie, în manieră balzaciană, cu destulă grijă pentru lectori (ca ei să înțeleagă mediul căreia ea îi aparține) camera unde se regăsește fotografia mamei Florentina: „chipul mamei nu-l cunoscusem decât dintr-o fotografie mai veche, pusă într-o simplă ramă de lemn și dată cu o vopsea aurie, ce aducea o strălucire rece, metalică”.

Continuă să citești