Ioan Holban: Ion Creangă – spațiul memoriei – (Critică și istorie literară), Editura Junimea, Colecția Efigii, Iași, 2019, 178 p.
Arhive lunare: iulie 2019
Laurențiu Luca: Nimic fără Newton (Filosofie)
Laurențiu Luca: Nimic fără Newton (Filosofie), Editura Junimea, Colecția Ananta, Iași, 2019, 278 p.
Începe a treia stagiune Teatru în TVR (vineri, 26 iulie, ora 20.30, la Grădina Moliére)
Bucuresti, 24 iulie 2019
Începe a treia stagiune Teatru în TVR
Un spectacol intens, cât o poveste de viaţă, într-o singură oră – aceasta este prima reprezentaţie din cea de-a treia stagiuneTeatru în TVR, spectacol pe care vă invităm să îl vedeţi la Grădina Moliére vineri, 26 iulie, de la ora 20.30.
Continuă să citeștiDistihul Simonei, de Petre Cazangiu
DISTIHUL SIMONEI
Al stăruinței fiu ales
Poartă numele SUCCES!
Mitul, istorie adevărată, de Cristian Gănescu
Pentru a putea pătrunde în edificiul spiritualităţii iniţiaţilor, înţelepţilor şi specialiştilor conectării din antichitatea egipteană nu se poate începe decât cu începutul, adică cu înţelegerea formei celei mai elaborate prin care a avut loc transmiterea concepţiei spiritualist-ezoterice la vechii egipteni: mitul.
Continuă să citeștiA treia stagiune „Teatru în TVR”, din 26 iulie
A treia stagiune „Teatru în TVR”, din 26 iulie
· Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, lansează cea de-a treia ediţie a programului „Teatru în TVR”
· Ne face plăcere să vă invităm, din nou, la spectacole în aer liber „la noi acasă”.
Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie – aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se vor juca6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină înGrădina Molière, în perioada 26 iulie – 14 septembrie.
Continuă să citeștiCărți de vară
Solicităm cititorilor publicației noastre să ne transmită titlurile cărților pe care ei le citesc în acest moment. Textul poate conține și fotografia copertei. (Red.)
Viteza luminii și viteza gândului. Proză, de Adi Popescu
Viteza luminii și viteza gândului
Ce orizonturi largi îți poate deschide lectura! Cu cât citim mai mult cu atât ni se deschid noi perspective asupra lumii. De fapt asta e menirea noastră. Să ne elevăm. Să cunoaștem cât mai mult din tot ce ne înconjoară.
Continuă să citeștiMonica Larisa Manafu: Între două lumi. Recenzie*, de Dan Ionescu
*Recenzie apărută în revista „Ramuri”, Nr. 7 / 2019
Între două lumi (Editura Contrafort, Craiova, 2019), de Monica Larisa Manafu evocă, după cum susține și titlul, două lumi, autoarea situându-se la mijloc: una a celor care au fost, alta a celor care vin. Tensiunile trăite de eul narativ sunt incomensurabile, iar pentru a le face față, le transferă în scriitură. Bine ancorată în realitate, prozatoarea descrie, în manieră balzaciană, cu destulă grijă pentru lectori (ca ei să înțeleagă mediul căreia ea îi aparține) camera unde se regăsește fotografia mamei Florentina: „chipul mamei nu-l cunoscusem decât dintr-o fotografie mai veche, pusă într-o simplă ramă de lemn și dată cu o vopsea aurie, ce aducea o strălucire rece, metalică”.
Continuă să citeștiSimona simte românește!
Pentru ce Simona Halep mulțumește țării care nu i-a oferit nimic?
Răspuns. Prof. Nicolae Pârvulescu: Simona simte românește, totdeauna!