Concursul de Interpretare a Muzicii Folk

https://blog.revistaderecenzii.com/

CONDIŢII DE PARTICIPARE  

„FESTIVALUL  CASTANILOR – In memoriam Gabi Dobre”  se adresează tuturor iubitorilor de muzică folk cu calităţi componistice şi interpretative deosebite, care doresc să se afirme ca solişti interpreţi de muzică folk, în duet cu alţi interpreţi sau în  grupuri organizate de muzică folk care îndeplinesc următoarele condiţii:

Continuă să citești

„Un hoinar prin cinema: Louis de Funès”. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Omul orchestră

„Un hoinar prin cinema: Louis de Funès”

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

Continuă să citești

Ostrovul Mare văzut de Alexandru Vlahuță

https://blog.revistaderecenzii.com/

OSTROVUL MARE

E noapte, — o noapte caldă, adâncă, liniștită. Nu se mai aude decât respirarea puternică a mașinei și fâșiitul somnoros al apei. Luminile întârziate ale satelor clipesc, ca niște licurici, printre crengile copacilor. Trecem pe lângă Ostrovul Mare. În bătaia lunei, turla bisericii, satul, viile, pădurea, toate au înfățișarea fantastică a lucrurilor văzute-n vis.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Iaşi: Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi organizează, în perioada 7-9 septembrie, a XI-a ediţie a Târgului de Carte „Zilele Recoltei Editoriale”, în Parcul Copou. Pe parcursul celor trei zile de expoziţie de carte cu vânzare, între orele 10:00-18:00, editorii au pregătit şi câteva prezentări de carte. Deschiderea oficială a „Zilelor Recoltei Editoriale” va avea loc la ora 12:00, iar închiderea va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, ora 14:00, când instituţia organizatoare de cultură va acorda premiile „Zilelor Recoltei Editoriale” pentru ediţia din acest an

Continuă să citești

Brașovul, muzica și românii de Octav Șuluțiu

https://blog.revistaderecenzii.com/

În străvechea cetate de sub Tâmpa, muzica a găsit totdeauna un mediu favorabil. Pare chiar de nedespărțit muzica de aceste puternice ziduri cariate de vreme, de șirurile ordonate ale caselor așezate cot la cot și acoperite cu țigle roșii, de-a-lungul străzilor pitoresc înguste. Brașovul, în aspectul său urbanistic și în fericita așezare printre înălțimile acoperite de păduri, seamănă — zice-se — cu Salzburg. Dar seamănă cu oricare din burgurile nemțești, cu fiecare din cetățile saxone, cu gospodărești case închise între ziduri și cu porți de cetate fiecare. Brașovul oferă pe alocuri colțuri care ar putea decora actul II din «Meșterii Cântăreți» ai lui Richard Wagner. Brașovul oferă muzicii cadrul cel mai potrivit, dar îi prilejuiește mai ales mediul spiritual favorabil. Și mediul acesta l-au creeat germanii, care au dus pretutindeni cu ei pasiunea muzicii. Sașii au adus-o și aici.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, organizat începând cu 1958, are loc în perioada 27 august – 24 septembrie, tema ediţiei fiind „Generozitate prin muzică”/”Generosity through Music”. Programul include peste 3.500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 ţări, lucrări de operă în primă audiţie şi concerte educative pentru copii. Un proiect finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, organizat de ARTEXIM, Festivalul Enescu este un eveniment desfăşurat sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României. Organizator: ARTEXIM. Co-organizator: Fundaţia ArtProduction. Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului Bucureşti.

Continuă să citești