EMINESCU SĂ NE-ADUNE…E TIMPUL! Articol de Ionuț Adrian Pătularu

https://blog.revistaderecenzii.com/

De Ziua Culturii Naționale, gândul nostru se îndreaptă către Luceafărul literaturii românești, la cei 174 de ani de la nașterea sa pe acest pământ sacru. Atât timp cât ne vom aduce aminte de Mihai Eminescu, putem spera la o renaștere din propriile noastre rădăcini, pentru a scoate la lumină seva românismului, care curge neîncetat de aproape două milenii în această axă spațială, carpato – danubiano – pontică.

Continuă să citești

Manifestări organizate cu prilejul Zilei Culturii Naționale (15 ian.)

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Cluj-Napoca: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează un recital de poezie realizat și coordonat de Ruslan Bârlea și Adriana King, actori la Teatrul Național Cluj-Napoca – ora 13:00. Spectacolul reprezintă o colaborare cu Școala Populară de Arte „Tudor-Jarda” Cluj-Napoca, în cadrul căreia Ruslan Bârlea este actor profesor expert

Continuă să citești

Manifestări organizate cu prilejul Zilei Culturii Naționale (15 ian.)

https://blog.revistaderecenzii.com/

  • seria de conferinţe privind programul RO HAEREDITAS (Palatul Cesianu-Racoviţă, Casa de licitaţii Artmark, ora 9:30)
  • lansarea programului ‘Muzică contemporană românească în spaţii antice universale’ (spaţiul public, ora 10:00)
  • şase expoziţii din cadrul Art Safari Stars Edition (Art Safari, Palatul Dacia-România, orele 12:00-21:00)
  • concertul extraordinar ‘Despre Cultură’, susţinut de Corul Naţional de Cameră ‘Madrigal – Marin Constantin’ (Palatul Patriarhiei, ora 19:00)
Continuă să citești

Low cost. Proză de Tania Jilavu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Fără să-mi dau seama, m-am obișnuit ușor și sigur cu Low Cost-ul, căci iată, pare o modă deja. De ceva ani buni, cunoșteam deja serviciile companiilor de transport aerian „de bajo precio”, zburasem cu Blue Air, cu WizzAir spre România, aducând astfel un prejudiciu Taromului, prima iubire. Încât aflând că ar fi falimentari  aveam chiar mustrări de conștiință într-o oarecare măsură, pentru că-i trădasem și alesesem de pe piața liberă a concurenței o altă companie ce-mi oferea călătoria la un preț democratic, derizoriu chiar. Preț conform cu vremurile de criză, cu salariile „milleuriștilor” spanioli, șomerilor sau a celor ca mine, fără venituri punctuale.

Continuă să citești