Venus de Liviu Rebreanu

https://blog.revistaderecenzii.com

Alexandru Ralea era de vreo opte zile în Roma și încă nu izbutise să isprăvească cu Forul Roman. Fiindcă nici nu se poate isprăvi cu Forul Roman în opt zile. Cu totul altceva a fost Forul pe vremea republicei, ca, de pildă, în epoca de aur a lui August sau subt împărații de mai târziu. Fiecare secol trebuie să-l scormonești, să-l găsești printre ruinele acelea mărețe…

Continuă să citești

Atmosferă încărcată de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

E o zi posomorâtă de primăvară; dar e zi de sărbătoare, mare repaus duminical.. . Ai observat și dumneata, cititorule, câte progrese o făcut opinia noastră publică de când avem legea repausului duminical?.. E zi de sărbătoare. Pe stradele principale este o mișcare febrilă neobișnuită. Mulțimea circulă cu mare greutate; grupuri se aglomerează la răspântii, unde discută ferbinte; toată lumea e cuprinsă de nervozitate… Miroase în aer, nu, după expresia clasică, a iarbă de pușcă, — din norocire, moravurile poporului nostru sunt mai blânde decât ale altor popoare, mai civilizate chiar, — miroase a… ghiontuială. Dar ce e? De ce fierbe lumea? Se face o manifestație populară monstră în contra guvernului, care vrea să treacă prin cameră à la vapeur legea pentru înființarea Monopolului băuturilor spirtoase! De când ne bucurăm de binefacerile regimului parlamentar, n-a trecut această țară printr-o agitație mai grozavă.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Ajuns la a patra ediție, Bucharest Organ Fest Cantus Ecclesiae va avea loc în perioada 1 – 23 iunie și invită publicul să asculte șapte dintre cele mai importante orgi din București. Secțiunile festivalului sunt concepute pentru a satisface gusturile și așteptările publicului: Organland – Catedrala Sfântul Iosif, Mari soliști – Catedrala Sfântul Iosif, Orga și prietenii – Biserica Italiană și Biserica Franceză, Family – Universitatea Națională de Muzică București și Special – Ateneul Român, Biserica Evanghelică C.A. București și Biserica Anglicană. Organizat în parteneriat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și Asociația Enarmonia, Bucharest Organ Fest Cantus Ecclesiae va oferi publicului diverse experiențe: ateliere muzicale pentru copii, recitaluri ale marilor soliști, concerte camerale și corale, dar și un ciné concert. Printre partenerii media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, București Fm. Din program:

Continuă să citești