Turnirul de Poezie de la Dion, Grecia. Ediția a XIII-a, 4 – 9 iunie, 2024

https://blog.revistaderecenzii.com

Au participat poeții: Paul Aretzu, Cristian Liviu Burada, Dan Ionescu, Nicolae Jinga, Magda Mirea, Cristian Muntean, Costel Nedelcu, Savu Popa, Spiridon Popescu, Mihai Posada, Ionel Șimota, Constantin Urucu.

Juriul: Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Angelo Mitchievici, Cristian Pătrășconiu, Nicolae Prelipceanu – Președinte, Vasile Spiridon, Varujan Vosganian

Delia Sechel Perrois, vernisajul Expoziției „La început a fost…țesutul”. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com

Miercuri, 5 iunie 2024, ora 17, la Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești, Delia Sechel Perrois a vernisat expoziția „La început a fost…țesutul”, curator Alice Neculea, care a prezentat și activitatea autoarei și specificul creației acesteia.

Delia Sechel Perrois este originară din Ploiești, unde s-a inițiat în tehnica tapiseriei, la Liceul de Artă, sub îndrumarea profesoarei Liliana Anastasescu Udrescu, căreia îi păstrează o plăcută amintire, atât datorită profesionalismului de care a dat dovadă, cât și datorită comportamentului cald, matern, pe care îl avea în relație cu elevii.

Continuă să citești

Sentinela de Liviu Rebreanu

https://blog.revistaderecenzii.com

Prințesa Nadejda se uita pe fereastra castelului mohorât în care trebuia să-și macine tinerețea. Ferestrele castelului erau închise cu un grilaj de fier gros și pântecos și astupate cu geamuri concave, așa că trecătorii, care își aruncau ochii spre ele, credeau că în dosul lor oamenii nu trăiesc, ci doar visează viața. Deasupra porții, o pajură de piatră, înnegrită de bătrânețe, căsca plictisită.

Continuă să citești

Monopol de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

În vara anului 1907, aflându-mă în străinătate și având în țară daraveri, m-așez în trenul Berlin-București, cu gândul să m-abat o zi-două pe la Iași, unde să vizitez pe niște vechi și buni prieteni, familia Ronetti Roman.

A doua zi, mă cobor în gara Pașcani la 12.30 p.m. Numaidecât întreb cu respect pe un domn impiegat de mișcare foarte tânăr, care poartă o șapcă prea matură, odinioară desigur stacojie, „pe ce linie este tras trenul ce trebuie să plece peste câteva minute spre Iași”… Domnul impiegat îmi răspunde politicos că, „în legătura cu Berlin- București, pleacă din Pașcani spre Iași numai un tren, la 4.10, cu sosirea la 6.5 p.m.”.

Continuă să citești