COMUNICAT DE PRESĂ: Teatru Sub Lună revine cu ediția a IX-a

11 iulie 2024

București

COMUNICAT DE PRESĂ

Teatru Sub Lună revine cu ediția a IX-a: O săptămână de teatru, muzică și poezie sub clar de lună

Teatrul InDArt anunță cu entuziasm cea de-a IX-a ediție a Festivalului de Artă Teatru Sub Luna #9, găzduit de The Pub Universitate în perioada 20-28 Iulie 2024. Festivalul va reuni iubitorii de teatru independent pentru o săptămână magică de spectacole memorabile, muzică live și poezie, sub clar de lună.

Continuă să citești

Curiosul pedepsit „după Cervantes” de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

Erau odinioară la Florența, în Italia, doi tineri, anume Anselmo și Lotario, amândoi cavaleri de neam bun și cu dare de mână. Fiind de aceeaș vârstă și având aceleași gusturi și apucături, trăiau atât de legați unul.de altul, încât lumea le zicea prietenii nedespărțiți. Anselmo era de fel mai iubeț, îi plăcea s-alerge după drăguțe, pe câtă vreme Lotario umbla la vânătoare, la care avea deosebită aplecare; dar și Anselmo își părăsea ușor drăguțele de hatârul lui Lotario, precum și Lotario, de dragul lui Anselmo, da bucuros uitării petrecerea vânatului.

Continuă să citești

Descrierea Moldovei de Dimitrie Cantemir

https://blog.revistaderecenzii.com

Această carte minunată o am scos eu întâiași-dată la lumină de pe o scrisoare Latinească cu mâna, pentru care sfârșit, mi-a lăsat-o Domnul Miler sfetnicul de Colegie. Iară chipul cu care a dat el de dânsa, se poate vedea la Prefața lui. Scrisoarea aceia este Latinească, iară eu am socotit a fi de folos ca să o dau să se tălmăcească în limba nemțească, ca să poată fi de trebuință și acelora carii nu știu limba Latinească. Deci D. Ioan Ludovig Redslov iscusitul Profesor a corpului Cadeților de aice, au săvârșit această tălmăcire și alăturând-o cu amăruntul cu izvodul cel Latinesc, sânt răspunzător pentru adevărul ei.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* La Muzeul Național de Istorie a României va fi prezentat proiectul CultMuse, finanțat de Uniunea Europeană, inițiativă ce are ca scop constituirea unui grup de voluntari din UE care organizează activități în cadrul Muzeului Național de Istorie a României – ora 14:30, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12. CultMuse își propune să încurajeze desfășurarea de activități educative în cadrul muzeelor, să ajute la înțelegerea funcționării acestor instituții culturale și să ofere publicului muzeal oportunitatea de a participa la activități multidisciplinare organizate de voluntari din țări europene, care provin din medii de formare intelectuale și profesionale diverse

Continuă să citești