Dimitrie Cantemir: Despre obiceiurile cele vechi și cele noi, la punerea domnilor

https://blog.revistaderecenzii.com

După ce am arătat pentru acele care mai înainte vreme, cum și în vremea de acum se socotea a fi vrednic pentru stăpânirea Moldovei; socot că este de cuviință să spunem ceva și pentru țerimoniile care se facea mai înainte în vremile vechi la punerea Domnilor.

Continuă să citești

Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com

1848 – În actualul parc Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în fața unei numeroase asistențe, după ce s-a citit noua Constituție, un grup de tineri, avându-l în frunte pe Anton Pann, a intonat pentru prima oară imnul Revoluției pașoptiste „Deșteaptă-te, române”, devenit imnul național al României, după Revoluția din 1989. În prezent, pe 29 iulie se sărbătorește „Ziua Imnului Național”.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

■ Ziua Imnului Naţional va fi sărbătorită prin desfăşurarea unor ceremonii militare în toate garnizoanele din ţară. În data de 29 iulie, conform Legii nr. 99 din 26 mai 1998, sărbătorim Ziua Imnului Național. Actualul imn, “Deşteaptă-te române” este unul dintre simbolurile naţionale consfinţit în Constituţia României la art. 12, Simboluri naţionale. Instituţia propune, astfel, o scurtă istorie a evoluţiei imnului de stat

Continuă să citești