https://blog.revistaderecenzii.com/

https://blog.revistaderecenzii.com/
https://blog.revistaderecenzii.com/
Bucureşti, 24 martie 2023
Vedete între „Vis sau realitate”, cu Sebastian Felix Ţopescu, la TVR 1
Reality show-ul „Vis sau realitate”, cea mai recentă producţie a Televiziunii Române, oferă invitaţilor şansa de a-şi împlini dorinţa din copilărie. Emisiunea se vede din 26 martie la TVR 1, în fiecare duminică, de la 16.30.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
Brun, ca ieșit dintr-o sticlă de cerneală, adevăratul tip de oriental; ochi languroși și veșnic îndoliați de odaliscă. Cînd nu cuvîntă, știe să privească și să asculte. Înmagazinează bun și rău, minciună și adevăr, cu lăcomia struțului care nu alege cînd îi e foame. Buna lui credință e nesfîrșită și, printr-o bizarerie curioasă, cu care l-a dotat natura, după cîtva timp de la inhibiție, el își însușește toate întîmplările, transformîndu-le și dîndu-le proporții uriașe. Invenția la el e o trebuință organică, e o reacțiune contra uniformității, un antidot fără de care viața n-ar mai avea nici un haz, e, ca să zic așa, pîinea lui cotidiană. Și-apoi, ce-are a face dacă un lucru e adevărat sau nu, cînd el poate să deștepte curiozitatea cetitorului măcar o minută, sau poate avea aparența unui adevăr.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
Am văzut că tu ești Oglinda universală în toată
eternitatea:
mi-am văzut propria imagine în ochii tăi.
Am spus: ”În sfârșit m-am găsit pe mine însumi.
În ochii Lui
am găsit Calea Luminii.”
”Iubirea a spus – Oglinda”
Traducere Simona Trandafir
Sursa: https://poetii-nostri.ro/rumi-am-vazut-ca-tu-esti-oglinda-universala-poezie-id-15240/
https://blog.revistaderecenzii.com/
809 – A murit califul Harun al-Rashid, cel important reprezentant al dinastiei Abbasizilor (n. 763).
1562 – Diaconul Coresi a început, la Braşov, tipărirea unui Tetraevanghel slavon. Lucrarea făcea parte dintr-o serie mai amplă, de peste 15 volume.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
Făcuse Dumnezeu aproape toate lighioanele pământului. Îi rămăsese de înviețuit numai câteva. Pe acestea se hotărî să le plăsmuiască după sfatul celorlalte. Astfel putea să cunoască și inima și mintea acelor cărora le dăduse suflet mai dinainte.
Așa, după povața leului, care vroia să știrbească din măreția tigrului, făcu mâța; după gustul raței, zuliară pe lebădă, făptui gâsca; după placul elefantului, ironist, născu șoarecele. Ascultă chiar pe măgar, care-l rugase că, decât ar mai face un dobitoc pe lume, mai bine i-ar lungi lui urechile, doar-doar o putea prinde un sunet mai armonios.
Continuă să citeștihttps://blog.revistaderecenzii.com/
Ce lumină-i și ce vorbe
Jos sub grinzile colibii?
Marta mânuie cociorbe,
Iar Maria toacă hribii,
Iar ciobanu-și pune gluga,
Mai îndrugă câte-ndrugă,
Iese-n noaptea cu scântei
Ș-o tuli urât de fugă,
Parcă-i dracul în călcăi.