Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’, organizat începând cu 1958, are loc în perioada 27 august – 24 septembrie, tema ediţiei fiind ‘Generozitate prin muzică’/’Generosity through Music’. Programul include peste 3.500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 ţări, lucrări de operă în primă audiţie şi concerte educative pentru copii. Un proiect finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, organizat de ARTEXIM, Festivalul Enescu este un eveniment desfăşurat sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României. Organizator: ARTEXIM. Co-organizator: Fundaţia ArtProduction. Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului Bucureşti. Din program:

Continuă să citești

Ziua Tineretului. Proză de Mariana Palaghia

https://blog.revistaderecenzii.com/

Am aflat în acest an că în 12 august se sărbătoreşte Ziua Internaţională a tineretului – eu ştiam că este în 2 mai, dar se pare că aceasta este doar o sărbătoare naţională…

Aşa că în 12 august, la fel ca şi de 1 iunie, mi-am urat „La mulţi ani” pentru că vârsta din buletin este doar o cifră ataşată mie precum seria actului sau codul CNP. Nu o recunosc nici măcar ca fiind vârsta biologică, cele şase decenii care se împlinesc în octombrie fiind doar o expresie a experienţei mele.

Continuă să citești

Dragoș-vodă cel bătrân de Mihai Eminescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Dragoș-vodă cel bătrân
Pe Moldova e stăpân,
Și domnind cu toată slava
Șade-n scaun la Suceava,
La Suceava lăudată,
Cu ziduri înconjurată,
Zid de piatră nalt și gros,
Că pe el merg cinci pe jos
Și au loc cu de prisos;
Că merg trei călări alături
Și mai au loc pe de lături
Caii mândri să și-i joace
Când încolo, când încoace,

Continuă să citești

Muzicanţii din Bremen. O poveste de Frații Grimm

https://blog.revistaderecenzii.com/

A fost odată un om şi omul ăsta avea un măgar, care de ani şi ani tot cărase la moară saci cu grăunţe. Dar de la un timp bietului dobitoc i se împuţinaseră puterile şi nu mai era bun de nici o treabă. De aceea, stăpânul lui se gândi într-una din zile că n-ar mai avea nici un rost să strice pe el bunătate de nutreţ.

Continuă să citești