Bijin-ga, expoziție de stampe japoneze la Ploiești. Articol de Elena Trifan

https://blog.revistaderecenzii.com

Cultura niponă exotică, profundă și originală a început să fie din ce în ce mai bine cunoscută de români datorită excursiilor în Țara Soarelui Răsare la care aceștia participă, dar mai ales datorită relațiilor culturale româno-japoneze și pasiunii și talentului unor tineri români ale căror dorință de cunoaștere și înclinație pentru creație se realizează la nivel individual sau instituțional.

Continuă să citești

Floarea cu albine de Vasile Călugărescu

https://blog.revistaderecenzii.com

                        „Ieri” la hora satului

                        Doi tineri ai nu știu cui,

                        („Nu știu cui” sunt pentru mine,

                        Dar ei se cunosc prea bine.)

Continuă să citești

Amintiri dintr-o călătorie de Calistrat Hogaș

https://blog.revistaderecenzii.com

Orice călătorie, afară de cea pe jos, e după mine o călătorie pe picioare străine; a avea la îndemână cupeaua unui tren, roatele unei trăsuri sau picioarele unui cal înseamnă a merge șezând și a vedea numai ceea ce ți se dă, nu însă și tot ce ai voi. Iată pentru ce eu și tânărul meu tovarăș de călătorie ne hotărârăm a merge pe jos peste munți și în răgaz, de la Piatra pân’ la Dorna, lăsând la o parte drumul mare.

Continuă să citești

Cântecul iubirii de Liviu Rebreanu

https://blog.revistaderecenzii.com

Prin geamurile peticite se strecoară leneșe cele din urmă tremurări ale amurgului. Lumina ruginie pătrunde în casă din ce în ce mai cernită, umplând odăița cu umbre deșirate.

În vatră flăcările roșcate pâlpâie domol, se preling ca niște limbi de șarpe în jurul ceaunașului funinginit, în care apa de mămăligă hohotește înăbușit. Adieri răcoroase rătăcesc pe sub pereții coșcovi, se furișează înlăuntru și-nvălmășesc, câteo clipă, jocul blajin al focului…

Continuă să citești