Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* În weekendul 11-12 mai, Calea Victoriei devine locul unde pasionații de cultură și cei dornici de aventură se întâlnesc pentru a sărbători diversitatea și farmecul urban în cadrul evenimentului outdoor „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” #4, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Tot în acest weekend, atmosfera vibrantă se extinde și în sectorul 1, pe strada Pajurei, între strada Presei și strada Făurei. Aici, participanții vor fi întâmpinați cu expoziții tematice, spectacole de teatru și o gamă variată de activități creative. 

Continuă să citești

Elemente ale poeziei lui Francisco Petrarca în creația lui Garcilaso de la Vega. Studiu de Geo Constantinescu

https://blog.revistaderecenzii.com

Unul din marii creatori ai culturii umaniste europene, Francesco Petrarca (1304-1374) și-a dedicat întreaga viață studiului clasicilor Antichității, considerați drept
modele pentru noua sensibilitate artistică a vremii. Dar nu
numai atât, el a scris o întreagă operă în limba latină, din care
amintim doar celebrul poem epic Africa, compus în nouă volume, epopee a victoriei lui Scipione asupra cartaginezilor în
cel de-al doilea război punic, veritabil exemplu de vitejie pentru urmașii lor, care se complăceau doar să viețuiască într-o
Italie divizată și supusă.

Continuă să citești

Cerșetorul. Proză de Liviu Rebreanu

https://blog.revistaderecenzii.com

Automobilul înghițea lacom șoseaua, care se strecura, hopuroasă, peste lanuri înverzite, pe lângă coline împrăștiate ca niște mușuroaie uriașe, printre tufișuri uitate ici-colo ca perii în barba unui spân.

Doctorul Ispas, de la spitalul Maica Domnului, se ducea într-o inspecție pe neașteptate în satul Ciolănești, unde se zicea că bântuie, ascunsă, o molimă strașnică de scarlatină.

Continuă să citești

Congresul Cooperativ Român de I. L. Caragiale

https://blog.revistaderecenzii.com

ȘEDINȚA DE INAUGURARE

Ședința solemnă de deschidere a congresului se începe la orele 1 d.a. sub președinția dlui Dem. Buteulescu, prezenți fiind 1000 de membri cooperatori.

PREȘEDINTELE, în termeni foarte frumoși, salută și felicită pe membrii congresului pentru patriotismul cu care sau grăbit a veni să aducă luminile lor în această mare chestiune: protecționismul național. D-sa termină arătând foloasele cooperațiunii: cooperațiunea trebuie să fie pentru toți românii cu minte o idee fixă.

Continuă să citești