Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* În weekendul 11-12 mai, Calea Victoriei devine locul unde pasionații de cultură și cei dornici de aventură se întâlnesc pentru a sărbători diversitatea și farmecul urban în cadrul evenimentului outdoor „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” #4, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Tot în acest weekend, atmosfera vibrantă se extinde și în sectorul 1, pe strada Pajurei, între strada Presei și strada Făurei. Aici, participanții vor fi întâmpinați cu expoziții tematice, spectacole de teatru și o gamă variată de activități creative. Programul evenimentelor în ziua de duminică, 12 mai:

Continuă să citești

Micuții de Barbu Ștefănescu – Delavrancea

https://blog.revistaderecenzii.com

O simțire nouă îi rumenește obrajii bălani. În părul ei blond se cletină o camelie albă. Clipește rar: vrea să-l vază mult, mult, necontenit.

Copilul doarme. Cămășuța subțire i s-a ridicat la umeri. E gol mai tot. Curbe grațioase și adînci îi despart musculatura. Un cîrlionț auriu i se mișcă în mijlocul frunții. A scîncit… Îîîî… ca un cîne necăjit în somn. Își potrivește buzele umede; și le-a țuguiat ca o pîlnioară. A început să sugă. Visează.

Continuă să citești

Soacra Sfântului Petru. Proză de Liviu Rebreanu

https://blog.revistaderecenzii.com

Și a fost în vremea aceea când Iisus s-a pogorât din munte în Capernaum, cetate a Galileei. Și era în sinagogă, unde se adunau noroade multe și ascultau pre dânsul și se închinau lui. Iar cu dânsul erau Iacov, și Ioan, și Andrei, fratele lui Simon Petru, iară Simon Petru nu era. Și Iisus se mâhnea în inima sa că Simon Petru nu era.

Continuă să citești