Chef Patrizia Paglieri, sportivă pentru o zi. La „Vis sau realitate”, pe TVR 1
Fermecătoarea italiancă stabilită în România învaţă tainele scrimei şi devine sportivă pentru o zi! Sebastian Felix Ţopescu îi e alături în ziua în care îşi împlineşte dorinţa pe care niciodată nu a îndrăznit să o pună în practică. Duminică, 9 aprilie, de la 16.30, la TVR 1.
Ȋn lumina ta am învăţat cum să iubesc. Ȋn frumuseţea ta, cum să compun poezii. Dansezi în pieptul meu, acolo unde nu te vede nimeni, dar uneori eu te zăresc – şi acea imagine devine artă. *** Pariază orice pentru iubire, daca eşti într-adevăr o fiinţă omenescă. Dacă nu, părăseşte această adunare. Participând cu jumătate de inimă nu ajungi la splendoare… Ai pornit în călătorie pentru a-l afla pe Dumnezeu, dar mai apoi ai început să faci pauze de-a lungul drumului, la hanuri rău famate. * * *
* De la ora 19:00, la Sala Radio, cunoscuta solistă vocală Irina Sârbu aniversează 20 de ani de activitate artistică printr-un frumos concert prezentat alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Simona Strungaru. Veți asculta piese ca Fascinating Rhythm, Our Love Is Here To Stay, I Got Rhythm, A Foggy Day, Travelin’ Ligh ș.a. Cariera Irinei Sârbu este simbolic legată de scena Sălii Radio, unde în 2003, cu exact 20 de ani în urmă, a primit Premiul pentru debut, în cadrul Galei Premiilor Jazz. A fost eleva Ancăi Parghel, de la care a învățat enorm, dar artista le este recunoscătoare tuturor colegilor de breaslă pe care i-a avut alături și care, fiecare în parte, au ajutat-o să evolueze
E mare, negru ca întunericul; numai vârful labelor sunt albe, ca și când lumina zilei i le-ar fi pătat într-adins. Din capul cu fruntea puternică, mare, ochii verzi înfloresc noaptea ca două scântei. E cel mai frumos motan al târgului. Dar de frumusețea lui nu-și dă seama, — de bărbăția lui însă, da; pentru aceea, în ceasuri de veghere, când i se pare că-și zărește chipul în talerul lunii, și-și vede înfățișarea bărbătească, simte un fior ce-i străbate prin spate și-l ondulează, de mândrie, până-n vârful cozii. Trăiește singur. Ziua stă ascuns cum poate și unde poate. Ziua doarme; numai când sosește ceasul prânzului, care îi vine singur în labă, se trezește, morocănos.
Un bărbos țap cornuratic, Cu o vulpe, dineoare Se dusesă la varatic Ca să facă-o vânătoare. Țapu-i tont, dar fumuratic, Soțul său e viclean practic.
Însetați ambi de căldură, Într-un puț s-au coborât; După ce prin beutură Pofta lor au răcorit, Zis-au vulpea: En, cumătre, Nu-i destul a s-adăpa; Dintr-aceste oable petre Oare, zi-m, cum vom scăpa?
Deci eu cred ca să te faci Țap cu minte și ghibaci Și-n a puțului părete Brâncele-ți întinde drept, Apoi eu pe a tale spete Și pe cornul înțălept Voi sui și pănă-n sară Teafăr te voi scoate-afară. Atunci țapul au strigat: Bravo, ce plan minunat! La aceste câtu-i Prutul Nu m-agiungea priceputul!
Însă vulpea nu se-ncurcă, Ce din puț pre țap se urcă Și agiungând sus pre pământ Face țapului cuvânt Prin îndemn cătră răbdare, Ce-i virtute foarte mare, Zicând: Dacă maica fire Dramuri ț-ar fi dat de minte Măcar cât în barbă-ai fire, Apoi în puț mai nainte De-a intra tu ai gândi De-acolo cum ai ieși. Deci en vezi acuma, țape, Din puț cine să te scape, Ș-apoi ie mai bine samă! Iartă dacă eu m-am tras, Dar un interes mă cheamă, Care nu pot ca să-l las
Poveste, poveste, cuvânt de poveste, în astă sară la noi sosește pe un pai de sacară, să te țin de vorbă ‘n astă sară.
Era un om — așa era el de cu putere că, să ertați de cuvântul cel prost, câți copii se năștea el îi boteza, câți flăcăi se ‘nsura el îi cununa. Ș-avea o fată ș-un băiet. Fata așa era de frumoasă de la soare te1 puteai uita, dar la dânsa ba. Toți împărații din lume au cerut-o, dar nici vrea să se ducă, nici tată-său nu vrea s-o dee. Pe acea vreme îmbla Sf. Petrea și D-zeu pe pământ. Fiindcă făcuse minuni, în urmă umbla și necuratul — cruce de aur în casă. Ajungând la omu cela zice: