Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Timișoara: În cadrul proiectului RoWay-NorMania, în perioada 6 – 15 iulie, 11 muzicieni susţin concerte de muzică contemporană în Sibiu, Braşov, Focşani, Miercurea-Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Oradea, Timişoara şi Cluj-Napoca. În cadrul acestui turneu naţional, publicul îi va putea asculta pe Monica Florescu (pian), Krisztina Eikeset (violoncel), Stig Nordhagen (clarinet), Sigmund Eikeset (vioară), Koppándi Jenő (vioară), Sándor Antal (violă), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel) şi Cvartetul Animato. Turneul a început la Sibiu în Sala Oglinzilor – FDGR (6 iulie) şi continuă la Timişoara – Liceul de Artă “Ion Vidu” (14 iulie) şi Cluj-Napoca – Academia Naţională de Muzică ”Gheorghe Dima” (15 iulie)

Continuă să citești

Literatura la Craiova – cu Dan Ionescu, ediția a IV-a (13.VII.2023): Povestea benzilor desenate / Editarea de carte

https://blog.revistaderecenzii.com/

Sursa: YouTube

Literatura la Craiova, emisiune săptămânală, moderată de către Dan Ionescu, a ajuns la ediția a IV-a (13.VII.2023).

Producător: Simona Ștefania Mușuroi.

Invitații acestei ediții: Dodo Niță (critic și istoric de benzi desenate) și prof. Nicolae Marinescu (directorul editurii AIUS).

Continuă să citești

Sport şi artă la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică! În direct la TVR 1, 15-16 iulie. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Sport şi artă la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică! În direct la TVR 1, 15-16 iulie

Senioarele gimnasticii mondiale, în acţiune la Cluj-Napoca! Pe 15 şi 16 iulie, transmisiunile directe continuă la TVR 1 de la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică, senioare. Programul transmisiunilor, mai jos. 

Continuă să citești

O plimbare la munți de Vasile Alecsandri

https://blog.revistaderecenzii.com/

De mult doream a vedea portretul lui Alexandru vodă Lăpușneanul și, aflând că se găsea la mănăstirea Pângărați, mă hotărâi a face o primblare pân-acolo. Mă pornii deci într-o amiază de la Piatra, întovărășit de doi tineri poeți și de un tânăr judecător, care, având norocire de a nu fi cât de puțin poet, se îngriji de viitor și luă cu el doi harbuji groși ca cei de Bender și o pungă mare plină de tutun. Aceste provizii ne părură cam deșănțate pentru o primblare de două ceasuri, însă urma ne încredință că, în privirea mulțumirilor trupești, e mult mai priitor de a fi cineva judecător decât amorezul muzelor.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com/

* Cea de-a opta ediţie a festivalului de artă ‘Teatru sub Lună’ va fi organizată în perioada 14 – 16 iulie, la Terasa Promenada Mall. Festivalul, un eveniment marca InDArt, va cuprinde teatru, concerte, lansări de carte, parade stradale, spectacole stradale, expoziţii de fotografie şi pictură, happening-uri şi multe altele. Vineri, publicul este aşteptat la concertul Ritmo del soul, urmat de spectacolul ‘Eu cu cine mă mărit?’, în regia lui Bogdan Gagu

Continuă să citești

Mihnea Vodă cel Rău/Capitolul IV de Alexandru Odobescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Să știe tot omul că am omorât pe Mihnea Vodă!


Cât ajunse în Ardeal, într-acea țară unde atâtea neamuri războinice, unguri, sași, români și săcui, stau înghesuite și în veci gata pe vrajbă, gândul cel dintâi al Domnului mazilit fu să strângă o adunătură de oameni cu simbrii, în capul cărora să meargă să-și ia domnia înapoi.

Planul său nu izbuti; oștirile lui Vlăduț îi risipiră simbriașii, și el atunci se duse să se așeze, cu toată familia, în Sibii; dar inima lui încă nu era înfrântă și capul lui se muncea mereu cu ideea d-a redobândi tronul. De aceea trimise pe Stoica, cu bogate daruri, în Visegrad, la Craiul Vladislav al Ungariei, ca să-i arate plângerile sale împotriva boierilor țării și să-i ceară totodată ajutor și ocrotire.

Continuă să citești